Podcast 67

Podcast 67: Hoe Kees Luijckx smeergeld van Ajax werd beloofd (maar nooit ontving)

In de nieuwste aflevering van Podcast 67 ontvangen Sander en Maikel een oude bekende: Kees Luijckx. Ze stellen hem maar meteen de vraag: vind hij het zelf eigenlijk vervelend om het over 29 april 2007 hebben?

Nee, dat vindt Luijckx het niet. Sterker nog, hij doet er een boekje over open. Zo vertelt hij hoe voorafgaand aan de competitie-ontknoping spelers van Ajax contact zochten met de selectie van Excelsior, waar Luijckx destijds als AZ-huurling onderdeel van uitmaakte. “Slory, onze rechtsbuiten, had dezelfde zaakwaarnemers als Heitinga. Daar is iets ontstaan. Slory kwam de kleedkamer binnen en meldde dat wij bij winst de wedstrijdpremies van de Ajax-spelers zouden krijgen. Dat ging om 9.000 euro bruto.”

Luijckx nam het vooruitzicht niet helemaal serieus. Simpelweg omdat hij niet dacht dat Excelsior enige kans zou maken tegen AZ. Het beloofde geld kreeg hij overigens ook niet. Pas nu, 13 jaar later, beseft hij wat de impact van die bewuste Excelsior-AZ is. Terwijl Luijckx momenteel in Denemarken voetbalt, wordt hij nog zeer regelmatig herinnert aan de wedstrijd waarin hij als huurling zijn ‘eigen’ AZ een titel ontnam en een trauma bezorgde.

Hard feelings zijn er niet. Luijckx staat relaxed in het leven en neemt uitgebreid de tijd om met Sander en Maikel te praten. BeLuister de aflevering van Podcast 67 via een podcast-app op je telefoon of via de volgende link:
https://podcast67.nl/26-met-kees-luijckx-van-2020-naar-2009-naar-2007/

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant