Wedden op voetbal

Podcast 67

Podcast 67: AZ heeft altijd een woordje klaar, maar houdt zich nu even stil

Wat vindt Bowi eigenlijk van dildo’s gooien naar Stefan Postma? Of van pizza roepen naar Jeroen Verhoeven? In de nieuwste aflevering van Podcast 67, een podcast voor en door AZ-supporters, bakenen Maikel en Sander de grens tussen voetbalhumor en kwetsen af. Dat doen zij samen met Bowi Jong, de zelfbenoemde strijder tegen homofobie in het Nederlandse voetbal.

De 20-jarige Bowi werd twee maanden geleden landelijk nieuws toen hij in een brief aan de KNVB zijn zorgen uitte over spreekkoren in het stadion, waarin homo’s er niet al te best vanaf komen. De Snor wond zich erover op in zijn praatprogramma, niet veel later was de hashtag #sorryjohan trending. Hoe kijkt Bowi terug op alle bagger die hij over zich kreeg uitgestort? Deed hij het inderdaad voor alle aandacht?

De student vertelt over het moment tijdens AZ-De Graafschap, dat hij zich voor het eerst bewust verbaasde over wat er uit de kelen van zijn medesupporters rolde. En over de houding van AZ, die in deze kwestie vooral naar de KNVB wees.

De aflevering is te beluisteren via Spotify of een speciale podcastapp op je telefoon (Itunes, RadioPublic, Stitcher). Ook onder deze link: https://podcast67.nl/10-az-heeft-altijd-een-woordje-klaar-maar-houdt-zich-nu-even-stil/ staat de uitzending, evenals de eerdere negen edities van Podcast 67.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com