Podcast 67

Podcast 67: Arne Slot zet lijnen uit op Volkskrantredactie

Hoe mediageniek is AZ eigenlijk? Die vraag staat centraal in de 27ste aflevering van Podcast 67, waarin Maikel en Sander de hoofdredacteur van de Volkskrant, Pieter Klok, te gast hebben. Sinds twee jaar zit Klok met zijn broers in vak J.

Maikel en Sander vonden het maar typisch. Een in Ilpendam woonachtige hoofdredacteur die als veertiger besluit een seizoenkaart voor AZ te nemen? Wat had het AZ van 2018 dan voor aantrekkingskracht? Het antwoord: Calvin Stengs.

Maar de AZ-liefde zit dieper (en is van langer terug). Als jongetje uit Bergen zat Klok al op de Ben-Side en maakte hij bewust het kampioenschap van 1981 mee.Het huidige AZ, en dan in het bijzonder de hoofdtrainer, is in meerdere opzichten een inspiratiebron voor de hoofdredacteur van de Volkskrant. Hoe ga je om met een journalist die uit vorm is? Hoe lang moet je die vertrouwen blijven geven?

Luister via een podcast-app op je telefoon of via deze link: https://podcast67.nl/27-arne-slot-zet-lijnen-uit-op-volkskrantredactie/

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant