Barry van Galen te gast bij Podcast 67
Podcast 67

Podcast 67: Als Barry van Galen over AZ praat, zegt hij nog steeds wij

In de nieuwste aflevering van Podcast 67 ontvangen Maikel en Sander een gast die ook de allereerste aflevering zijn opwachting maakte: clublegende Barry van Galen.

De AZ-held blikt daarin terug op zijn rijke carrière. Die volgens Van Galen niet rijk genoeg was: “Als je voetbalt interesseert het je niet hoeveel vrienden je er aan overhoudt, maar hoeveel prijzen je pakt. Ik heb het precies verkeerdom gedaan.”

Aan bod komen ook de rol die zijn moeder speelde toen Van Galen afzegde voor Telstar-AZ, de parasol die hij in de fik stak in de Alkmaarderhout en natuurlijk op zijn nare vertrek bij AZ en wat dat met hem doet. Want hoeveel wrok hij ook heeft richting Robert Eenhoorn en Max Huiberts, hij is voor het leven aan de Alkmaarse club verknocht. Sterker nog, hij wil nooit voor een andere club werken dan AZ.

Beluister de aflevering van Podcast 67 hieronder!

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant