Wedden op voetbal

Podcast 67

Podcast 67: Alleen de blindentribune doet de wave

Een blinde in het voetbalstadion, dan denk je vaak automatisch aan de man in het zwart. Maar bij AZ zitten er iedere thuiswedstrijd zo’n zes blinden (liever: visueel beperkten) met koptelefoon op in vak G. Chris Wobben voorzag ze vijf jaar lang van commentaar.

De Horinees vertelt in Podcast 67 waar hij rekening mee houdt als hij voor blinden de wedstrijden moet verslaan. Saaie wedstrijden vult hij op door te praten over de vier vrouwen van Rasmus Elm of door de blindentribune voor te spiegelen dat de wave rondgaat in het stadion.

Wobbens bevlogenheid leverde hem drie jaar geleden een transfer op naar de eredivisie der radiocommentatoren: Langs de Lijn. Hoe anders is pakweg Excelsior-Vitesse ten opzichte van een thuisduel van AZ? En waarom ziet hij AZ als een ‘vriendelijk opstapje’ naar het grote werk?

De uitzending is hier te beluisteren.

Een podcast is een soort online radiouitzending, vaak over een specialistisch onderwerp zoals dus ook bij Podcast 67. Het medium is vooral geschikt om te luisteren tijdens bijvoorbeeld het fietsen, klussen in huis of andere momenten dat je de tijd hebt. Het makkelijkste is via een app op je telefoon (Itunes, RadioPublic, Stitcher). Sinds kort is Podcast 67 ook te beluisteren op Spotify.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com