(L-R) *Benjamin Bouchouari* of Roda JC, *Fedde de Jong* of AZ Alkmaar U23
AZ Jeugd

Piepjong Jong AZ nipt onderuit tegen Roda JC

Jong AZ is vanavond nipt onderuit gegaan tegen Roda JC. In eigen huis stuurde Michel Vonk een piepjong elftal het veld in en liet Sem Westerveld debuteren, terwijl Tijmen Wildeboer voor het eerst aan de aftrap stond. Uiteindelijk was het Pflücke die zich kort na rust tot matchwinner kroonde. Allouch was in de eerste helft met een schot op de lat nog dichtbij de openingstreffer. 

Ondanks dat Jong AZ met een vrij onervaren elftal aan de aftrap stond bleef de thuisploeg in de openingsfase vrij eenvoudig overeind. Sterker nog, de Alkmaarse talenten waren beter en kregen de eerste grote kans. Margaret behield het overzicht en stelde Wildeboer in staat om de score te openen, de spits stuitte in kansrijke positie echter op de voeten van Hoekstra.

Hierna kantelde het spelbeeld en waren het voornamelijk de Limburgers die gevaarlijk werden, met name via de rappe Gommel. De rechtsbuiten snelde een aantal keer langs Gemmel en leverde vervolgens een goede voorzetten af, al waren deze niet besteed aan Pflücke en Falkenburg.

Kansen

De grootste kans voor de pauze was echter voor Allouch. De invaller dribbelde naar binnen en zag zijn inzet via de onderkant van de lat terug het veld in stuiteren. Falkenburg probeerde hierna Westerveld van grote afstand te verschalken, maar de debutant was alert en tikte de inzet van de oud-AZ’er net op tijd over de lat.

*Sem Westerveld* of AZ Alkmaar U23

Openingstreffer

Na de pauze schoot Roda JC uit de startblokken en zette het de thuisploeg met de rug tegen de muur. Waar de paal eerst nog redding bracht na een inzet van Goppel, was het twee minuten later wel raak. Goppel was ditmaal de aangever en vond met zijn voorzet Pflücke bij de tweede paal. De aanvaller kopte van dichtbij raak en liet Westerveld kansloos.

Kort hierna leek Jong AZ al op gelijke hoogte te komen, maar het was Hoekstra die met een uiterste krachtsinspanning een treffer van Margaret wist te voorkomen. De wedstrijd ging hierna op en neer, met kansen aan beide kanten. Margaret vond tien minuten voor tijd wederom Hoekstra op zijn weg, terwijl de bal vlak voor tijd nog op de stip had gemoeten na een handsbal van een verdediger van Roda JC. Bos wuifde de claims echter weg, waardoor het bij 0-1 bleef.

Karakteristieken

Doelpunten: 56′ Pflücke 0-1

Gele kaarten: Gullit, Jacobs (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Jacobs, Berkhout, Gullit, Gemmel; Koopmeiners (c), Kunst, Buurmeester; Margaret, Wildeboer (26′ Allouch), De Jong (76′ Griffith)

Opstelling Roda JC: Hoekstra; Marzo, Luijckx, Lambrix, Ioannou (65′ Keulen); Bakker, Bouchouari (76′ Vossebelt), Klaassen; Goppel, Falkenburg (88′ Milts), Pflucke (76′ Serrarens)

Foto: Soccrates Images 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant