08-08-2021: Voetbal: AZ v Torino: Alkmaar Voorbereiding seizoen 2021-2022 L-R
Wedstrijden

Pavlidis schiet AZ naar overwinning op Torino

AZ heeft vanavond haar laatste oefenwedstrijd met 2-1 gewonnen van Torino. Na een vroege achterstand bracht Karlsson de Alkmaarders alweer snel op gelijke hoogte. Spits Vangelis Pavlidis was met de winnende treffer de gevierde man.

Valse start

AZ begon belabberd aan de wedstrijd, de Alkmaarders kwamen binnen een minuut al op achterstand. Marco Pjaca kwam na een combinatie oog in oog met Verhulst en lobte de bal beheerst over de uitkomende doelman heen. Kort daarna kreeg ook AZ kansen. Eerst schoot de mee opgekomen Sugawara op keeper Berisha en even later stuitten Aboukhlal en Gudmundsson op een Italiaans blok.

Karlsson

Na de gemiste kansen was het in de veertiende minuut wél raak voor de Alkmaarders. Een schot van Jesper Karlsson belandde via een Italiaans been achter Berisha: 1-1. Vier minuten na de gelijkmaker verzuimde AZ een  uitgelezen kans op de voorsprong. Albert Gudmundsson kwam 1-op-1 met Berisha, maar mikte de bal op de paal. De IJslander schoot de daaropvolgende rebound in het zijnet.

Karlsson viert zijn goal met Aboukhlal en Oosting

Na het veelbelovende eerste kwartier gebeurde er in de rest van de eerste helft weinig. Torino en AZ creëerden  beiden nog wel wat doelpogingen, maar brachten de goalies niet in de problemen. Zodoende zochten AZ en Torino de kleedkamer op met een gelijke stand.

Verhulst redt

Na de rust maakte aanvoerder Teun Koopmeiners zijn opwachting voor de Alkmaarders. Hij verving Fredrik Midtsjø, die na een slepende blessure eindelijk weer eens in actie kwam voor AZ. Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de bezoekers, Hobie Verhulst was tot tweemaal toe een sta in de weg voor Torino, dat afgelopen seizoen eindigde als de nummer 17 van Italië.

In de tweede helft kwamen AZ en Torino maar moeilijk tot kansen. Daarop besloot Torino spits Andrea Belotti te brengen. De aanvoerder werd -ondanks zijn gemiste penalty in de finale- afgelopen maand nog Europees kampioen met het Italiaanse voetbalelftal.

Een kwartier voor tijd kreeg AZ een enorme kans op de 2-1. Aboukhlal snoepte de bal af van verdediger Izzo en kwam alleen voor het doel, maar hij schoot de bal tegen keeper Berisha aan.

Matchwinner Pavlidis

Toch maakte AZ de bevrijdende 2-1. De razendsnelle Poku kwam via de rechtervleugel op en vond Pavlidis. Met een hard schot tekende de Griek voor zijn eerste AZ-treffer, en was daarmee meteen heel belangrijk.
Zodoende sluit AZ de voorbereiding af met een 2-1 overwinning op Torino. Zaterdag begint de competitie voor AZ. Om half 5 wacht in Waalwijk een ontmoeting met RKC.

Karakteristieken

Doelpunten: 1′ Pjaca 0-1, 14′ Karlsson 1-1, 86′ Pavlidis

AZ: Verhulst; Oosting, Martins Indi (a) (60′ Hatzidiakos), Letschert (60′ De Wit), Sugawara; Midtsjø (46′ Koopmeiners), Clasie (76′ Pavlidis), Reijnders; Karlsson (84′ Evjen), Gudmundsson, Aboukhlal (84′ Poku)

Torino: Berisha; Izzo, Djidji, Rodriguez; Singo, Mandragora (a), Linetty, Vojvoda; Verdi, Pjaca; Zaza

Gele kaart: Zaza, Mandragora (Torino)

 

 

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant