Wedstrijden

Pavlidis schiet AZ naar koppositie in de eredivisie

AZ heeft zojuist een zeer solide 0-2 overwinning geboekt op Vitesse. In Arnhem hadden de Alkmaarders niets te duchten van de ploeg van Philip Cocu en was Vangelis Pavlidis met twee treffers van doorslaggevende waarde. Door de zege blijft de ploeg van Pascal Jansen foutloos en herovert het de koppositie.

Uitvak bij Vitesse van AZ

Het uitvak domineerde net als AZ in Arnhem

Gesteund door een goed gevuld uitvak was AZ de bovenliggende partij in de eerste helft. Defensief hadden de Alkmaarders het aardig onder controle, maar aanvallend werden er niet veel kansen afgedwongen. Na een kwartier spelen had Van Brederode echter wel moeten scoren. De buitenspeler zag zijn inzet gekeerd worden door Room.

Twee identieke doelpunten van Vangelis Pavlidis

Na de pauze kwamen de bezoekers al snel aan de leiding. Van Brederode stak Pavlidis weg, waarna de spits vanuit een moeilijke hoek raak schoot. Een klein kwartier later verdubbelde de Griek zijn doelpuntenproductie door uit een identieke hoek zijn tweede van de middag te maken. Opnieuw was het Van Brederode die aan de basis stond van de treffer.

AZ bleef hierna eenvoudig overeind tegen Vitesse, dat in de hele wedstrijd geen serieus schot op doel wist te produceren. Odgaard kreeg nog wel een grote kans op de derde Alkmaarse treffer, maar zag Room redding brengen. Het bleef zodoende bij 0-2, wat betekent dat de ploeg van Jansen de koppositie heeft heroverd.

Karakteristieken

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %