Wedstrijden

Pavlidis schiet AZ met hattrick langs SC Heerenveen

Vangelis Pavlidis was vanavond de grote man tijdens de wedstrijd tussen AZ en SC Heerenveen. De Alkmaarders wonnen de wedstrijd met 3-0 en de Griek was verantwoordelijk voor alle treffers van zijn ploeg. Door de zege blijft de ploeg van Jansen koploper PSV op de hielen zitten. 

AZ kende en sterke start in het eigen stadion, wat resulteerde in een vroege voorsprong. Pavlidis ontving de bal op het randje van het strafschopgebied, kapte naar binnen en nam het doel onder vuur. De bal leek recht op Noppert af te gaan, maar doordat Van Beek de bal toucheerde ging de bal over de doelman heen, die daarmee kansloos was.

Niet lang daarna was SC Heerenveen dichtbij de gelijkmaker. Na een corner was Ryan al geklopt, maar haalde Sugawara de bal van de lijn. In het restant van de eerste helft behield AZ de controle en gaf het weinig weg. Aanvallend was er wel dreiging van Alkmaarse kant, maar hoefde Noppert nauwelijks in actie te komen.

Pavlidis

In de tweede helft kon SC Heerenveen ook geen vuist maken en was het wachten tot de ploeg van Jansen opnieuw toe zou slaan. Dat gebeurde uiteindelijk na een klein uur spelen. Pavlidis controleerde een voorzet van Wolfe met de borst, waarna de spits zijn tweede van de avond maakte.

Het zou de avond worden van de Griek, die een kwartier voor tijd zijn hattrick completeerde. De aanvaller promoveerde een voorzet van Sugawara tot doelpunt en meldde zich met die treffer ook direct aan kop van de topscorerslijst. De aanvaller moet die plek wel delen met Gimenez, die vanavond ook eenmaal trefzeker was.

In het restant van de wedstrijd zou er niet meer gescoord worden, maar de zege kwam uiteraard geen moment meer in gevaar. Door de overwinning blijft AZ tweede, met twee punten achterstand op koploper PSV.

Karakteristieken

Doelpunten: 11′ Pavlidis 1-0, 59′ Pavlidis 2-0, 77′ Pavlidis 3-0

Gele kaarten: Bazoer (AZ)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara (77′ Kasius), Bazoer, Penetra, Wolfe; Clasie (c) (63′ Dantas), D. de Wit, Mijnans; Lahdo (63′ Sadiq), Pavlidis (77′ Odgaard), Van Brederode (63′ Poku)

Opstelling SC Heerenveen: Noppert; Ali (71′ Braude), Van Beek, Bochniewicz (82′ Van Ottele), Kohlert; Brouwers, Haye, Olsson (82′ Tahiri); Walemark  (71′ Nunnely), Van Amersfoort (71′ Karlsbakk), Sahraoui

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %