Elftal en Technische staf

Pavlidis over interesse: ‘Heb het gelezen in de krant, maar niks gehoord’

Vangelis Pavlidis speelde zaterdag een hoofdrol tegen Vitesse. De aanvaller was goed voor een goal, versierde een penalty en dwong Rasmussen tot het maken van een eigen doelpunt. Na afloop spraken wij met de Griek en vroegen we of we één of twee treffers bij konden schrijven aan zijn totaal. ‘Ik denk één. Ik had graag gezegd dat het er twee waren, maar ik moet eerlijk zijn’, aldus de aanvaller.

In strijd om Europees voetbal was het belangrijk dat er gewonnen werd van de Arnhemmers, te meer ook omdat FC Twente eerder op de avond een punt pakte tegen PSV. Pavlidis keek dan ook met een goed gevoel terug op de wedstrijd. ‘Het was een goede wedstrijd, zeker ook omdat ik het in de heenwedstrijd tegen Vitesse moeilijk had. Het was voor mij belangrijk om daar verandering in te brengen. Het was ook de eerste keer dat ik van Vitesse heb gewonnen in die drie jaar dat ik in Nederland ben.’

Derde plek

‘We wisten dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden vanwege het systeem dat Vitesse speelt. Ze spelen met drie man achterin, met Bazoer in het midden. Winst was belangrijk, zeker omdat we zagen dat Twente gelijk had gespeeld. We moesten bovendien winnen om de derde plek in zicht te houden. Dat is al lastig genoeg want Twente en Feyenoord doen het ook goed natuurlijk. Wij moeten de druk echter op hen houden.’

Pavlidis werd tegen Vitesse geconfronteerd met drie centrale verdedigers en de aanvalsleider reageert bevestigend op de vraag of dat het extra lastig voor hem maakt. ‘Ja ik denk het wel want je hebt altijd een mannetje extra in om je heen. Vandaag kwam ik heel veel in duel met Bazoer, maar ik was er klaar voor. Ik heb al een aantal keer tegen hem gespeeld en het is een goede speler.’

De Griek was na een sterke actie in de eerste helft verantwoordelijk voor de openingsgoal en dat was een goal die we de spits wel vaker hebben zien maken. Iets waar de hoofdrolspeler het mee eens was. ‘Het was een typische actie voor mij denk ik, al had ik een beetje geluk dat hij nog werd aangeraakt.’

Ontwikkeling

De aanvaller lijkt zijn draai inmiddels aardig gevonden te hebben en beaamt dat hij op zijn plek is in Alkmaar. ‘Ik denk wel dat ik mijn draai aardig heb gevonden. Ik werk elke dag hard om me persoonlijk te verbeteren, maar ook voor het team. Ik weet dat AZ een grote club is en ik ben hierheen gekomen om te scoren, assists te geven en in de top van de competitie te spelen. Dat is waarom ik hier ben en ik weet dat ik hier de kans krijg om me te ontwikkelen.’

Borussia Mönchengladbach

Die ontwikkeling is ook in het buitenland niet onopgemerkt te gebleven. Volgens het Duitse Bild zaten beleidsbepalers van Borussia Mönchengladbach op de tribune om de international aan het werk te zien tegen Bodø/Glimt. Zelf maakt de aanvaller zich er niet al te druk om. ‘Ik heb het ook gelezen in de krant, maar ik heb niets van mijn zaakwaarnemer gehoord.’

‘Het is leuk om te horen, maar ik focus me op dit moment gewoon op AZ om de derde plek te pakken en ons te kwalificeren voor Europees voetbal. Dat is mijn grootste doel op dit moment.’

Of hij überhaupt openstaat voor een transfer na een jaar laat de spits in het midden. ‘Voetbal is snel, dat weet iedereen. Maar we zullen het zien. We weten niet wat er gaat komen, ik weet ook niet of dit waar is. Op dit moment is het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen, te blijven scoren en assists te geven. Als je dat doet komt er vanzelf interesse.’

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %