Wedstrijden

Pavlidis matchwinner in doelpuntrijk duel tegen PEC

AZ heeft vanavond in een vermakelijk duel 3-2 gewonnen van PEC Zwolle. Vangelis Pavlidis had met twee treffers een belangrijk aandeel in de zege.

Het eerste grote gevaar van de wedstrijd kwam namens de bezoekers. Nadat keeper Vindahl en Clasie beiden stundelden, kwam de bal recht voor de voeten van PEC-middenvelder Saymak. Hij schoof de bal echter maar net langs de verre hoek. Aan de andere kant van het veld schoof Karlsson de bal van een meter of 25 maar net naast.

Dubbele tik

Na vijf minuten spelen was het wél raak. PEC-aanvaller Mees de Wit kwam voor Hatzidiakos en kopte een voorzet van rechtsback Pabai binnen. Vijf minuten later vonden de bezoekers wederom het net. Wederom was Mees de Wit de gevierde man, die opnieuw een voorzet van Pabai binnenkopte.

Comeback

Nog geen minuut later lag de bal alweer in het net. Nu gelukkig aan de andere kant van het veld, waar Dani de Wit een voorzet van Owen Wijndal strak in de hoek knikte. Na deze hectische beginfase nam AZ het heft weer in handen en creëerde het meerdere kansen. Kort voor rust beloonde AZ zichzelf.  trok Pavlidis de stand dan ook gelijk. Hij kopte uit een hoekschop raak.

Niet veel later was AZ heel dichtbij de voorsprong. Nadat Karlsson Lamprou tot een redding dwong met een gevaarlijk afstandsschot, was het Wijndal die in de rebound wederom op de PEC-goalie stuitte. Ook Zwolle kwam na een gevaarlijke voorzet vanaf rechts nog dichtbij de voorsprong.

Pavlidis

Kort na rust viel het vijfde doelpunt van de wedstrijd. Wederom was Vangelis Pavlidis de gevierde man. Met zijn treffer zette hij de Alkmaarders voor het eerst vanavond op voorsprong. Maar ook PEC Zwolle bleef niet ongevaarlijk. Doelman Vindahl bracht na zeventig minuten knap redding op een hard, laag schot van de blauwvingers. Na de goal van Pavlidis wist AZ niet heel veel meer te creëren. Zodoende bleef het 3-2 en stijgt AZ naar de zevende plek in de Eredivisie.

Samenvatting AZ – PEC Zwolle (3-2)

Karakteristieken

Doelpunten: 5′ De Wit 0-1 (PEC Zwolle), 13′ De Wit 0-2 (PEC Zwolle), 14′ De Wit 1-2 (AZ), 38′ Pavlidis 2-2 (AZ), 50′ Pavlidis 3-2 (AZ)

AZ: Vindahl (k); Wijndal (a), Martins Indi, Hatzidiakos, Sugawara (72′ Witry); Clasie, Midtsjø (84′ Aboukhlal), De Wit; Karlsson, Pavlidis, Gudmundsson (72′ Reijnders)

PEC Zwolle: Lamprou (k); Nakayama (77′ E. Reijnders), Van Polen (a), Kersten, Pabai (87′ Van den Berg); Huiberts, Van den Belt (77′ Koolwijk), Saymak (61′ Paal); De Wit, Redan, Kastaneer (61′ Tedic)

Gele kaarten: Midtsjø, Sugawara (AZ), De Wit, Huiberts, Van Polen (PEC Zwolle)

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant