Elftal en Technische staf

Paul Brandenburg nieuw hoofd jeugdopleiding

Paul Brandenburg volgt Aloys Wijnker op als hoofd jeugdopleiding. De huidig trainer van  AZ Onder 15 werkt sinds 2009 bij AZ, waar hij tot twee jaar geleden coach was van Onder 16. Hij liet de afgelopen jaren zien meer te kunnen dan alleen trainen als coördinator van de AZ Voetbalschool, die zich richt op jeugdig talent bij amateurclubs in de regio. Brandenburg (38) begint per direct en wordt daarbij de komende weken ingewerkt door Wijnker, die naar de Amerikaanse voetbalbond vertrekt.

De eerder als opvolger gesuggereerde Marijn Beuker maakt eveneens promotie, maar beschikt niet over de benodigde papieren om hoofd jeugdopleiding te worden. Hij wordt verantwoordelijk voor het topsport- en prestatieklimaat in de gehele club in plaats van alleen bij de jeugd.

Echte AZ’er

”We hebben met Brandenburg gekozen voor een echte AZ’er”, verklaart technisch directeur Max Huiberts de keuze op AZ.nl. ”Zo kunnen we met de jeugdopleiding dezelfde succesvolle koers blijven varen. Onze visie en filosofie zijn al volledig bekend bij hem.”

Brandenburg begon zijn trainerscarrière al op 16-jarige leeftijd bij amateurclub AFC ’34 in Alkmaar, waar hij als speler ook in het eerste elftal zou spelen. Aan de Robonsbosweg trainde hij in vijftien jaar alle jeugdteams en was hij coördinator van de voetbalschool van de club.

Jonk niet capabel

De Alkmaarder werd verkozen boven in elk geval Wim Jonk, die zich onlangs bij AZ aanbood nadat hij werd ontslagen in de Bijlmer. De Volendammer is bij AZ echter nooit serieus kandidaat geweest omdat de directie hem niet goed genoeg acht. Vooral leidinggevend en communicatief wordt de oud-international niet capabel geacht, een mening die bij zijn voormalig werkgever door veel mensen wordt gedeeld.

[Foto: AZ.nl]

NAKZ
Support Your Local is zijn motto. Kwam in 1997 op 8-jarige leeftijd op de lokroep van de lichtmasten en het gejuich uit de Alkmaarderhout af, dat tot in zijn woonplaats Heiloo te zien en te horen was. Sindsdien uitgegroeid tot fanatiek supporter van AZ, zowel uit als thuis. Tegen het moderne voetbal is een ander motto. Strijdt o.a. via Supportersbeweging Victoria Alkmaar voor de rechten van supporters en het behoud van de supporterscultuur.

6 Comments

  1. Goed en snel gehandeld, eigen volk eerst ( in dit verband ).

    1. Meer of minder?

      1. Meer !! Laat Shota Arveladze ook maar bij AZ komen werken

  2. Laat Johan C. dit maar niet horen: Jonk niet goed genoeg voor AZ. Een Alkmaarder van de jeugdelftallen van de amateurvrienden van 34 en AZ is beter. Denk het ook!

  3. En nu als de drommel die jonge spelers mentaal harden en leren verdedigen op de eerste plaats…en kopgalgen aanschaffen!

  4. Wat hoor ik nou dan.. Vd brom in beeld bij jakkes als opvolger de boer? Haha, nog effe..

Comments are closed.

Ook interessant