Pascal Jansen overweegt een 5-3-2 systeem
Elftal en Technische staf

Pascal Jansen overweegt 5-3-2 systeem

Pascal Jansen heeft met veel interesse naar de wingbacks gekeken op het Europees Kampioenschap en en overweegt ook met AZ een 5-3-2 systeem te gaan spelen, zeker in Europese duels.

In een interview met het Noordhollands Dagblad laat de trainer weten dat hij onder indruk was van veel wingbacks op het EK, zo excelleerden Denzel Dumfries, Luke Shaw, Joakhim Maehle en Leonardo Spinazzola aan de buitenkanten. Tijdens de oefencampagne probeerde Jansen het zelf ook tegen Anderlecht en KRC Genk.

Vooral in Europees verband

Tegenover de krant zegt hij: “We hebben er echt de selectie voor. Ik heb de beschikking over vier uitstekende centrale verdedigers. Dus dan kijk je naar een systeem waarin drie van de vier kunnen spelen”. Met de vier achterin doelt de coach op Bruno Martins Indi, Pantelis Hatzidiakos, Timo Letschert en nieuweling Sam Beukema. Jansen ziet een dergelijk systeem vooral zitten in Europees verband waar AZ het op zal nemen tegen kwalitatief goede ploegen waarbij wat extra defensieve zekerheid in het centrum geen kwaad zou kunnen.

Dunne bezetting op rechts

Aan de zijkanten heeft Jansen Thijs Oosting een kans gegeven op de linkerflank, terwijl Owen Wijndal vooralsnog ook nog gewoon aan boord is. Rechts is de bezetting dunnetjes met alleen Yukinara Sugawara.

[Foto via Pro Shots / Marcel van Dorst]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    Ook interessant