Elftal en Technische staf

Pantelis Hatzidiakos langer bij AZ

Pantelis Hatzidiakos verlengt zijn contract bij AZ tot medio 2024

AZ maakte vanmiddag bekend dat Pantelis Hatzidiakos zijn contract bij de club heeft verlengd. De Griekse international lag nog vast tot 2021, maar tekende bij tot 2024.

De nu geblesseerde Hatzidiakos maakt een zeer sterke ontwikkeling door bij AZ en dat wordt dus nu terecht beloond met een nieuw contract. De Griek die al sinds 2011 onder contract staat bij AZ was dit seizoen indrukwekkend bezig tot aan zijn blessure en groeide uit van twijfelgeval tot onbetwiste basisspeler. Hij maakte dermate veel indruk dat hij ook werd opgeroepen voor het Griekse nationale elftal. Daarnaast heeft hij de harten van het Alkmaarse publiek gestolen met zijn onverzettelijkheid en het getoonde karakter nadat hij toch niet altijd even aardig werd benaderd vanaf de tribunes.

Club dankbaar

Tegenover AZ.nl laat de verdediger weten de club dankbaar te zijn: “Het begon voor mij niet makkelijk, maar ik heb daarna iedereen laten zien wat voor karakter ik heb. Ik heb me keihard terug geknokt in het elftal en ik heb internationale wedstrijden gespeeld voor Griekenland. Dat was een prachtige tijd. Helaas raakte ik toen geblesseerd. Ik weet echter wel dat ik sterker terug kom.”

Basisspeler

Via hetzelfde kanaal laat Technisch Directeur Max Huiberts weten in zijn nopjes te zijn met de contractverlenging: “Panta was een basisspeler bij ons. Hij had niet voor niets nummer drie op zijn rug staan. Het is één van de jongens die het team op sleeptouw kan nemen”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Wanneer hij weer fit is, verwacht ik niks anders van hem. Hij zal zich alleen maar verder doorontwikkelen.”

Martijn
Over de schrijver

Is de eindverantwoordelijke bij deze site, maar is ook eigenaar van het landelijk toonaangevende In de Hekken. Helpt bedrijven online groeien met 072DESIGN en is eigenaar van PGWEAR Nederland.