Wedden op voetbal

Wedstrijden

Ouwejan vervangt geschorste Wijndal in Friesland

Wij spraken na afloop van de wedstrijd tegen FC Mariupol met Thomas Ouwejan.

Thomas Ouwejan krijgt vanavond een basisplaats in de Eredivisie. Owen Wijndal pakte vorige week in het verloren duel met Willem II geel en is zodoende geschorst voor Heerenveen – AZ. 

Eerdere ontmoeting
De competitiewedstrijd met Heerenveen eerder dit seizoen ging met 4-2 verloren. In Den Haag scoorden de Friezen drie keer uit een hoekschop. Er had volgens Slot meer ingezeten in die wedstrijd, stelt hij tegenover AZTV. ‘Wij hadden toen ook genoeg kansen om te scoren, net als afgelopen weekend tegen Willem II. Het achtervolgt ons dat we dit seizoen best wat kansen nodig hebben om tot goals te komen.’ AZ is hard toe aan een overwinning. De laatste twee competitieduels gingen beide verloren, waardoor het gat met koploper Ajax is opgelopen tot zes punten.

Ouwejan
Owen Wijndal is er vanavond vanwege zijn schorsing dus nog niet bij. Hij wordt vervangen door Ouwejan, die vorige maand tegen AZFanpage aangaf niet blij te zijn met zijn reserverol. Verder keert Bizot vanavond terug in de basis; hij was vorige week nog geschorst.

Wondercorner
Afgelopen seizoen ging het na afloop van Heerenveen – AZ maar over één moment: de wondercorner van Idrissi. De Marokkaan zag Heerenveen-keeper Hahn iets voor zijn doel staan en krulde de bal vanaf de cornervlag in één keer binnen. Mede door deze goal won AZ met 0-2 in Friesland. De Alkmaarders doen het de laatste jaren goed in Heerenveen. De laatste drie wedstrijden werden allemaal gewonnen.

Live volgen
sc Heerenveen – AZ begint vanavond om 18.30. Het duel in het Abe Lenstra Stadion staat onder leiding van Kevin Blom.

Recente historie
2018-2019 sc Heerenveen – AZ 0-2

Floranus e.d., Idrissi (AZ)
2017-2018 sc Heerenveen – AZ 1-2
Vlap (Heerenveen), Til 2 x (AZ)
2016-2017 sc Heerenveen – AZ 1-2
Ghoochannejhad (Heerenveen), Tankovic, Bel Hassani (AZ)
2015-2016 sc Heerenveen – AZ 4-2
Vlaar e.d., Van den Berg, Zeneli, Slagveer (Heerenveen), Dos Santos, Janssen (AZ)
2014-2015 sc Heerenveen – AZ 5-2
Thern, Slagveer, Van den Berg, Larsson 2x (Heerenveen), Berghuis 2x (AZ)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.