website laten maken in alkmaar
Elftal en Technische staf

Ouwejan verlengd en wordt verhuurd aan Udinese

Thomas Ouwejan vertrekt naar Udinese

Thomas Ouwejan maakt de overstap naar Udinese. Zoals wij vorige week donderdag wisten te melden verkast de linksback op huurbasis naar Italië, waarbij de club uit Udine wel een optie tot koop heeft bedongen. Ouwejan heeft maandag voor vertrek zijn contract bij AZ nog wel met een seizoen verlengd tot medio 2023.

Het is voor verdediger een mooie kans om weer minuten te maken en zich in de kijker te spelen. Ouwejan was twee seizoenen de vaste linksback van de Alkmaarders, maar verloor afgelopen seizoen zijn basisplaats aan Owen Wijndal. Ook dit seizoen was het perspectief op speelminuten gering, waardoor een (tijdelijke) overstap naar Udinese de beste optie is.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar