Wedstrijden

Oud-AZ’ers schieten Cambuur langs Jong AZ

Jong AZ is vanavond in eigen huis met 0-3 onderuit gegaan tegen Cambuur Leeuwarden. De overwinning van de Friezen was terecht. De bezoekers, die met vijf oud-AZ’ers aan de aftrap verschenen, kregen op het sportcomplex aan de Kalverhoek de meeste kansen en waren ook als eerste gevaarlijk. Mühren schoot echter in de handen van De Boer, terwijl een inzet van Maulun naast ging.

Na een kleine twintig minuten was Mühren echter toch succesvol. De manier waarop de Volendammer scoorde was fantastisch. De spits schoot op fraaie wijze over De Boer heen, en zag de bal via de binnenkant van de paal in het doel belanden. Een kwartier later verdubbelde de oud-AZ’er de score door een voorzet van AZ-huurling Hoedemakers binnen te schieten. Nog voor rust kon Jong AZ terugkomen in de wedstrijd, de inzet van Aboukhlal belandde echter op de lat.

In de tweede helft ging Jong AZ op jacht naar de aansluiting, maar wist het niet te scoren. Aboukhlal kreeg na een uur spelen de kans om zijn ploeg terug in de wedstrijd te brengen, alleen ging zijn inzet naast. In de slotfase besliste Breij de wedstrijd. Ook hij heeft een verleden bij AZ en deed zijn voormalige werkgever pijn door in blessuretijd de derde treffer te maken voor Cambuur.

Karakteristieken

Doelpunten: 19′ Mühren 0-1, 35′ Mühren 0-2, 90′ Breij 0-3

Gele kaarten: Goudmijn (Jong AZ) Maulun, Schmidt (Cambuur Leeuwarden)

Opstelling Jong AZ: De Boer; Sugawara, Koopmeiners (c) (50′ Church), Gullit, Savastano; Goudmijn, Gudmundsson (46′ Oosting), Evjen; Aboukhlal, Druijf, Taabouni (68′ Correia)

Opstelling Cambuur Leeuwarden: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa; Jacobs, Hoedemakers (76′ Akoy), Maulun; Breij, Mühren (84′ Ladan), Oratmangoen (74′ Antonia)

Foto: Pro Shots | Vincent de Vries

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant