website laten maken in alkmaar
Overig nieuws

Oud-AZ’er Wolfgang Frank (62) overleden

Voormalig AZ-speler Wolfgang Frank is zaterdag in het ziekenhuis van Mainz overleden. De Duitse aanvaller speelde in het seizoen 1973-1974 26 wedstrijden voor AZ, waarin hij zes keer scoorde. Bij Frank, geboren in Reichenbach an der Fils, Baden-Württemberg, werd in mei een hersentumor geconstateerd. Hij werd 62 jaar.

Wolfgang Frank kwam in 1973 van VfB Stuttgart naar Alkmaar, maar vertrok een jaar later alweer naar Eintracht Braunschweig. Later zou hij onder meer voor 1. FC Nürnberg en Borussia Dortmund spelen. Na zijn loopbaan als speler werd hij trainer van maar liefst 16 clubs, waaronder FSV Mainz, Austria Wien en MSV Duisburg. Hoewel hij het bijna nergens langer dan een jaar volhield was hij een gerespecteerd trainer. Zijn laatste klus was het Belgische KAS Eupen in 2011-2012.

Vanwege zijn geringe lengte van 1,72 meter had Frank als speler de bijnaam ‘de Vlo’. Desalniettemin scoorde hij vaak met het hoofd. Als trainer was hij een inspiratiebron voor onder meer Jürgen Klopp, die bij Mainz onder hem speelde en momenteel succesvol trainer is van Borussia Dortmund.

Wolfgang Frank

Wolfgang Frank (nummer 19) in actie in de bekerwedstrijd Haarlem-AZ (1-2). Foto: AZhistorie.nl

NAKZ
Over de schrijver

Support Your Local is zijn motto. Kwam in 1997 op 8-jarige leeftijd op de lokroep van de lichtmasten en het gejuich uit de Alkmaarderhout af, dat tot in zijn woonplaats Heiloo te zien en te horen was. Sindsdien uitgegroeid tot fanatiek supporter van AZ, zowel uit als thuis. Tegen het moderne voetbal is een ander motto. Strijdt o.a. via Supportersbeweging Victoria Alkmaar voor de rechten van supporters en het behoud van de supporterscultuur.

3 Comments

Comments are closed.
  • Avatar
  • Avatar
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar