Oranje onder 17 plaatst zich voor EK

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

Het Oranje onder 17 van Jasper Schendelaar, Thijs Oosting en Justin de Haas heeft zich geplaatst voor het EK dat over twee maanden plaats zal vinden in Kroatië. Op het Elitetoernooi in Uden wonnen de jonge Oranje leeuwen afgelopen dinsdag van de leeftijdgenoten van België, terwijl gister Wit-Rusland een prooi was voor de ploeg van Kees van Wonderen.

België

Tegen onze zuiderburen stond Jasper Schendelaar in het doel en mocht ook Thijs Oosting zich verheugen op een basisplaats. Justin de Haas zou de hele wedstrijd op de bank blijven. Een makkelijke wedstrijd was het zeker niet voor de talenten. De eerste kans grote kans was zelfs voor de Belgen. Een hard schot van dichtbij van Othman Boussaid werd echter op prachtige wijze gekeerd door Schendelaar. Het was een wake-up call voor de thuisploeg, die gedurende wedstrijd via Redan de nodige mogelijkheden kregen, maar uiteindelijk zouden twee treffers van Thomas Buitink genoeg zijn voor een 2-0 zege.

Wit-Rusland

Twee dagen later stond het treffen met de Oost-Europeanen op het programma en bij winst zou men zeker zijn van deelname aan het EK. Met wederom Jasper Schendelaar en Thijs Oosting in de basis, en Justin de Haas dit keer als invaller, slaagde de ploeg in die missie. Na een kwartier spelen was het onze Thijs Oosting die zijn ploeg bij de hand nam. De middenvelder gleed een voorzet van Mohamed Mallahi binnen en bracht zijn team daarmee aan de leiding.

Na de rust verdubbelde Achraf el Bouchataoui de voorsprong met een sublieme stift en leek daarmee voor een vroegtijdige beslissing te zorgen. Niets was echter minder waar. De Wit-Russen kwamen enkele minuten daarna via Kirylenka alweer terug in de wedstrijd. De jongelingen raakten niet in paniek en Daishawn Redan herstelde de marge van twee goals door na een uur de 3-1 te maken. Een kwartier voor tijd scoorde Kirylenka echter opnieuw waarna een hectische slotfase volgde. Gescoord werd er echter niet meer waardoor onze drie toppers zich met Oranje onder 17 plaatsen voor het EK dat in mei plaatsvindt in Kroatië.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

1 reactie