Overig nieuws

Oproep: breng Dick Ranzijn een laatste rood-witte groet!

Afgelopen week bereikte ons het droevige nieuws dat Dick Ranzijn is overleden. Deze echte AZ’er speelde tientallen jaren een belangrijke rol binnen de club, maar was ook lang betrokken bij deze website als supporter en sponsor.

Groot geworden met Rodi Media

Het verhaal van Dick Ranzijn leest als een jongensboek. Geboren in het Rooie Dorp in 1942 in een gezin van negen kinderen, was het niet vanzelfsprekend dat hij al zijn dromen zou waarmaken. Toch lukte het hem met zijn ondernemersgeest en doorzettingsvermogen om zich omhoog te werken en met Rodi Media een prachtig bedrijf neer te zetten in onze regio en ver daarbuiten!

AZ-supporter van het eerste uur

Dick Ranzijn was zijn hele leven supporter van onze prachtige club en als ondernemer ook partner van het eerste uur. Vanaf de jaren ’80 zat Dick in het bestuur van de club en wist hij Dirk Scheringa aan boord te krijgen, waarmee AZ de sprong terug naar boven wist te maken. Toen uiteindelijk de DSB Bank viel, stond Dick samen met andere betrokken ondernemers op om de club te redden. Van deze redding plukken wij als supporters nog elke dag de vruchten. Zonder deze daadkrachtige hulp hadden we misschien geen betaald voetbal meer gehad in Alkmaar.

In de eerste tien jaar dat deze website bestond (vanaf 2000) was Dick Ranzijn Sr. ook betrokken als sponsor van de site en van zijn zoon, die zich in die jaren actief bemoeide met alles wat er op en rond deze site gebeurde. Als er een plan was voor een actie of een rekening betaald moest worden, kon de rekening rechtstreeks naar Dick worden gestuurd en daar zijn we hem tot op de dag van vandaag dankbaar voor.

Condoleance op donderdag 22 juni in het stadion

Er is gelegenheid om afscheid te nemen op donderdag 22 juni van 16.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. De condoleance vindt plaats in het AZ Stadion en iedereen is welkom om Dick Ranzijn het rood-witte afscheid te geven dat hij verdient.

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %