Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

Opgeluchte Margaret: ‘Fantastisch om weer terug te zijn’

Het was gister een mooie avond voor Richonell Margaret. De aanvaller van Jong AZ stond de laatste maanden langs de kant met een blessure, maar was gister verantwoordelijk voor de winnende treffer tegen MVV. Wij spraken na afloop dan ook met een blije Margaret: ‘Het is fantastisch om weer terug te zijn na zoveel maanden! En om dan ook nog die winnende goal te maken. Dat is een droom die uitkomt.’

Jong AZ had het de afgelopen weken wat moeilijker. De talenten speelden veelal best aardig voetbal, maar gaven de wedstrijd in de slotfase uit handen. Het was voor de aanvaller dan ook niet alltijd makkelijk om vanaf de zijkant toe te kijken. ‘Sowieso wil ik het team elke week helpen dus het was voor mij wel moeilijk om toe te kijken, maar ik ben blij dat ik de jongens zo heb kunnen helpen vanavond.’

Vrienden

De ploeg van Koen Stam en Michel Vonk moest het doen zonder een aantal jongens die er donderdag nog bij waren toen AZ gehakt maakte van FC Astana. Een wedstrijd die Margaret met veel plezier op tv heeft gevolgd. ‘Ik heb zeker naar ze gekeken. Het is een fantastisch team en een goede groep en het is natuurlijk mooi om Calvin en Myron zo te zien spelen. Daar kan ik van genieten.’

De spits is goed bevriend met Wijndal, Stengs en Boadu en trekt regelmatig met het trio op. Ook na het succes in de Europa League spraken de vrienden elkaar. ‘Zeker, vooral met Owen, Calvin en Myron heb ik dan even contact. Met die jongens heb ik ook op school gezeten en dan feliciteer ik ze even.’

Vitesse

Margaret zelf moet het dit seizoen tot noch toe doen met wedstrijden bij Jong AZ, al heeft hij al wel ervaring op het hoogste niveau. Leonid Slutsky bracht de spits vijfmaal binnen de lijnen bij het eerste van Vitesse en noemde hem zelfs een held. Een periode waar de in Heerhugowaard woonachtige speler met veel plezier op terugkijkt, al kijkt hij ook vooruit. ‘Het was mooi om bij Vitesse 1 te zitten maar ik moet me nu gewoon weer bewijzen in de Keuken Kampioen Divisie en dan zo snel mogelijk een stap hogerop maken. Het kan snel gaan, alles kan gebeuren. Ik blijf scherp en als ik de kans krijg dan pak ik hem.’

https://soundcloud.com/marius-wiegman/margaret-na-mvv

Foto: Pro Shots | Toon Dompeling

 

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com