Columns

Open brief aan Max Huiberts

Deze open brief is ingezonden, maar door de schrijver ook direct verstuurd naar Max Huiberts (die op zijn beurt weet dat deze op onze site is gepubliceerd)

Beste Max,

Heb je even voor me? Ik zoek een luisterend oor maar mijn club hult zich in stilzwijgen. Het aloude ‘Can you hear…’ heeft nooit eerder zo hard uit de kelen van de aanhang geklonken.

Ik maak me zorgen Max en jij lijkt mij de enige in het bestuur die de taal van de supporters zou kunnen begrijpen. Als oud-voetballer zul je ongetwijfeld regelmatig  in contact zijn gekomen met supporters. Je mag best weten, ik heb je bewonderd als speler. Halverwege de jaren 90 was je een onberekenbare linksbuiten bij Roda JC. In die periode viel je mij al op tijdens de samenvattingen bij Studio Sport, in een periode dat mijn club tegen de top van de Eerste Divisie aanschuurde. Ik dacht weleens: ‘Mooie speler die Huiberts, maar out of our league voor mijn club.’ Tot je in de winterstop van het, naar wat later bleek, degradatieseizoen 1996/1997 toch bij ons kwam spelen. Je had AZ nodig na een mislukt avontuur bij Gladbach, AZ had jouw nodig om toch nog iets van het seizoen te maken. Jouw komst was een sprankje hoop om dat seizoen niet naar de klote te gaan.

Dat laatste is nou net waar ik naartoe wil Max. Ruim 20 jaar later zie ik een soort van parallel waarbij wij elkaar nodig hebben om toch nog iets van de club te maken. Ik kan moeilijk inschatten hoe jij het ervaart daarboven op het pluche, maar onze prachtige club dreigt weer naar de klote te gaan. Dan heb ik het niet eens over het voetbal van dit seizoen. Jij als dartele linksbuiten ziet zelf ook wel dat het spel onder deze trainer niet om aan te gluren is. Ook jij zal je thuis in Huiberts Wonderland hardop afvragen waarom zijn contract recent nog is verlengd. Maar dit zal en kan je niet hardop naar buiten brengen, daar heb ik nog begrip voor ook.

Ik wil je graag een klein inkijkje geven in mijn supportersbeleving. In de hoop dat je je een heel klein beetje kunt inleven hoe AZ bij een hele grote groep mensen leeft. De Alkmaarderhout was mijn thuis. Alles, werkelijk alles, was daar aanraakbaar. Eén keer in de twee weken kwam iedereen samen om AZ te beleven. Groot, klein, dun, dik, rijk, arm…op de Ben-Side en in Vak K was iedereen gelijk en had iedereen een gemeenschappelijke factor: de liefde voor de club. AZ begreep dat ook. De voorzitter, de spelers, de stewards, de mensen van de warme worst en koffie. Ik gruwel van de term ‘één grote familie’, maar zo voelde het destijds echt. In die tijd kon ik letterlijk doodziek zijn van een nederlaag, maar gelukkig verloren we dan samen. We dronken na afloop een biertje in het supportershome, waar menig speler ons kwam helpen de fusten leeg te tikken. Over de nederlaag en de onvermijdelijke kater maakte ik me de volgende dag wel weer druk. Maar ik wist wel altijd dat types als jij, Barry van Galen, Peter Wijker of Fernando Ricksen er alles aan gedaan hadden om die nederlaag te voorkomen.

De overgang naar het nieuwe stadion was voor ons liefhebbers jammer, maar noodzakelijk. Feitelijk gezien is AZ hier een groot deel van haar ziel verloren. Alles werd professioneler. Luxe skyboxen, een verdubbeling van het aantal toeschouwers, meer stewards, betalen met muntjes en meer van die ‘modern football rotzooi’. Ik heb de club vanaf dat moment letterlijk zien veranderen. Gelukkig waren er achter het doel nog steeds diezelfde trouwe koppen waarmee ik vele vriendschappen heb gesloten in de Alkmaarderhout. Naarmate de jaren verstreken realiseerde ik me steeds meer dat die mensen voor mij DE club zijn. Waar we ook zijn, waar we ook spelen, hoeveel er ook geklaagd wordt…zolang ik samen met al die trouwe Hout-gangers op pad ben hou ik voor mezelf die periode van weleer in stand.

Maar weet je wat zo jammer is Max? Lang niet iedereen denkt er zo over. Ik zie die groep langzaam om me heen afbrokkelen. Wij krijgen namelijk steeds meer het idee dat we niet meer welkom zijn. Langzaam maar zeker worden de trouwe supporters min of meer richting uitgang geduwd. Stewards lijken boordevol instructies te worden gestopt waarbij ‘supportertje-pesten’ een serieus spel begint te worden. Een voet in een gangpad of per ongeluk op een stoel kan voor de heren al een reden zijn om in te moeten grijpen. Het kijken naar juichende uitsupporters in de thuisvakken is afgelopen seizoen tegen Feyenoord aanleiding geweest om diverse onnodige stadionverboden uit te delen. Als klap op de vuurpijl liep het recent thuis tegen FC Utrecht volledig uit de hand. Supporters uit Utrecht die plaatsnamen tussen het AZ-publiek misdroegen zich vanaf minuut 1 en weigerden de instructies van de stewards op te volgen. De uitleg van onze veiligheidscoördinator na afloop in de media was vervolgens lachwekkend te noemen: ‘Ze wilden niet weg omdat ze gewoon recht hebben op de plekken in het vak waarvoor ze een kaartje gekocht hebben.’ Wat is artikel 5 in ons huishoudelijk reglement dan nog waard? Dat vervolgens een deel van de AZ-supporters wél de goedwillende gezinnen en oude mensen in de thuisvakken wil beschermen is wellicht niet goed te praten, maar wel zeer begrijpelijk. Onder het mom van: als het beveiligingsapparaat niet in staat is om onschuldige mensen te beschermen, doen we het wel zelf. Uiteindelijk kent een dergelijk incident twee groepen verliezers. De onschuldige mensen die hier, al dan niet fysiek, last van hebben gehad. En de groep supporters die door hun heldhaftige optreden zeer waarschijnlijk een stadionverbod zullen krijgen. Want onze veiligheidscoördinator kennende zal hij alweer handenwrijvend de videobeelden terug gaan kijken. Op naar weer een potje ‘supportertje-pesten’! Bij de aanhang rest alleen de vraag: is AZ wel in staat de veiligheid van al de supporters te garanderen? Is AZ wel baas in eigen huis?

Beste Max, AZ heeft mij veel gegeven. Ik heb vriendschappen voor het leven gesloten en vele sportieve hoogte- en dieptepunten gekend. Ik heb gejuicht bij promotie, getreurd bij degradatie, gehuild na Sporting en Excelsior, intens geluk gevoeld na het kampioenschap, wakker gelegen tijdens de DSB-soap, een bekerfinale gewonnen, twee bekerfinales verloren en ontelbare binnen- en buitenlandse avonturen beleefd. Al die vele avonturen met even zoveel vrienden…dat is voor mij nog steeds AZ. En ik vraag je Max: neem ons, dat steeds kleiner wordende groepje hondstrouwe supporters, dat gevoel niet af. Zorg ervoor dat wij het weer leuk gaan vinden om naar AZ te komen. Doodziek na een nederlaag ben ik allang niet meer. Het zou de leeftijd kunnen zijn, of steeds meer het idee dat de club het toch niet zoveel zal boeien dat ik doodziek zal zijn van een nederlaag. De liefde kan uiteindelijk niet van één kant blijven komen, nietwaar?

Ik hoop oprecht dat je de moeite neemt om hierop te reageren. Je hoeft de laatste dagen maar een blik te werpen op al die duizenden reacties op de diverse AZ-gerelateerde Facebookpagina’s om te concluderen dat het echt de verkeerde kant op gaat. Ik kan alleen maar de hoop uitspreken dat je met een weergaloze actie van weleer het publiek weer op de banken krijgt. We hebben je nodig Max, maar de club heeft ons veel harder nodig. Vergeet dat niet.

Hoor ik snel wat van je?
Mooi, bedankt!

Deze open brief is ingezonden, maar door de schrijver ook direct verstuurd naar Max Huiberts (die op zijn beurt weet dat deze op onze site is gepubliceerd)

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

  85 Comments

  1. Het is beter voor de club dat Eenhoorn en Huiberts snel vertrekken!

  2. Ik heb sinds ’94 een seizoenskaart. En ik heb hem nu niet verlengt Max. Waarom?
   Zie bovenstaande lap tekst.

  3. Een oud speler van o.a PSV die vroegtijdig in de muziek is gegaan (van der Doelen) vertelde dat toen hij nog speelde verbaasd was dat de toeschouwers bleven zitten aangezien het spel soms niet meer om aan te zien was.
   En zo is het momenteel bij AZ, niet meer om aan te zien en je weet de uitkomst al…ze grijpen ernaast.
   Max wat mankeert er aan je verstand om vdBrom nog een jaar te geven.
   Ben je blind kerel?
   Hebben jullie lak aan de fans?
   Ga jullie schamen bij AZ!

   1. Helemaal mee eens!
    Ik kom 50 jaar bij de club

    1. Als je al 50 jaar bij de club bent , dan ben je al minstens 60 jaar.. als je jezelf dan nog drollenvanger noemt en Kuyt is homo roept, dan is je niveau nog lager dan dat van Van den Brom en AZ op dit moment.
     Overigens ben ik het eens met degenen die roepen dat van den Brom beter een andere club kan zoeken.
     Beter dan na 6 wedstrijden ontslagen te worden als het weer niet loopt.

  4. Waarheid als een kaas.. Helaas..

   Enig begripvol teken van leven uit de bestuurskamer zou nu toch wel op prijs gesteld worden.

   Desondanks toch besloten te verlengen. Hoop heeft het weer van de vrees gewonnen.

  5. Dat de Utrecht supporters per direct over het hek in het uitvak gesodemieterd hadden moeten worden staat als een paal boven water! Stelletje slappelingen bij AZ.
   Maar dat de sensatiekidspeuterkleutersupporters die er op af kwamen ook een dubbele behandeling verdienen met de gummilat ook.

  6. Wat een mooie brief krijg er helemaal kippenvel van!

  7. 30 jaar een seizoenskaart en voor de eerste keer twijfel om te verlengen… Wel gedaan, maar hoop komend seizoen wel mee inzet op t veld te kunnen bespeuren. Vaak moeten denken aan de uitspraak van Scheringa die na een pot waarin de spelers weinig inzet lieten zien dat ze maar eens een keer achter de vuilniswagen moesten gaan lopen om te realiseren hoe luxe baan ze hebben. Inzet is je basis.
   Niet met alles eens wat betreft de inhoud van de brief; maar zeker wel met het merendeel; de supporters zijn AZ; spelers trainers en directie passanten!

   1. Ik vind het wel een vernedering als je mij met een luie voetballer vergelijkt

   2. Ik ben het wel met alles eens in deze brief. Maar dan ook alles.

  8. Alles gaat momenteel mis bij onze club. Gebonden aan regels en contracten zullen wij leven, schijnt het motto te zijn bij AZ. Niemand binnen de club durft zijn bek open te trekken. Niemand durft naar buiten te communiceren. Zelfs de vraag of je je seizoenkaart wil verlengen, gaat via een ingesproken bandje?
   ik stel mij al twee jaar de vraag waar de club is gebleven waar mensen beleid voerden dat voor iedereen duidelijk was.
   Dit seizoen heeft AZ veel schade opgelopen door zeer slecht spel en wat schetst onze verbazing de trainer die hier verantwoordelijk voor was kan op dit moment gewoon verder gaan. Max sta op uit je luie stoel en sla eens met harde hand op tafel en grijp in.

  9. Kan iemand ons het emailadres geven van Max. Kunnen we allemaal effe een briefje schrijven

  10. Raak verhaal… helaas maar waar. Heb na einde regulier seizoen een mail gestuurd naar AZ ivm grote twijfel over verlening als er niet ingegrepen zou worden. Kreeg een keurige mail terug dat AZ er alles aan doet om volgend jaar een goed team op de mat te zetten, dat er niet verkocht hoeft te worden, de club gezond is etc. Maar niets over de trainer. Ik ga gewoon weer volgend seizoen, maar ik hoorde de laatste weken zoveel twijfel om me heen… ik vrees veel lege plekken.

   Ik hoop dat morgen na deadline ssc Max en Robert echt wakker worden als ze zien dat er nog maar een paar 1000 kaarten zijn verkocht.

  11. Wij zijn als overkoepelend orgaan zeer tevreden hoe gemakkelijk onze spelers bij AZ aan hun wel bekeken salaris komen!
   Weinig werken en veel verdienen staat in artikel 1 van onze grondwet.

  12. seizoen 17/18 kampioen!

  13. Zeer duidelijk verhaal.
   Helemaal mee eens.
   Hoop dat er een normale reactie uit voort komt.
   Vd week zal het wel bekend worden hoeveel seizoen kaarten er werkelijk verkocht zijn.
   Zelf denk ik dat het er heel wat minder zijn .
   Heb mijn kaart wel verlengd en hoop dat ik er geen spijt van krijg.

  14. Een mooi en bevlogen verhaal. Natuurlijk heb ik weer mijn seizoenkaart verlengd omdat ik van de club houd. Ook omdat je een band hebt gekregen met je mede supporters en ik het echt ervaar als een uitje, Maar het wordt, om aan te sluiten bij de schrijver van het mooie stuk, ook wat afstandelijker allemaal. Breng de club weer dicht bij de supporters.

  15. Ik zal az altijd trouw blijven. Echte clubliefde = verlengen seizoenkaart! Ook in een sportief slechtere periode. Er is echt wel hoop want er komt echt super talent aan welke niet onder doen voor talent uit top 3. Heb nog even geduld ook al hoop ik ook op een nieuwe hoofdtrainer voor een nieuwe frisse wind daarnaast verwacht ik een aantal gerichte versterkingen. Kom op huiberts en co, tijd voor actie om de twijfelende seizoenkaarthouders over de streep te trekken!

  16. De nieuwe actie met het bandje met het bericht van Ron Vlaar vind ik heel inventief.
   Helaas moet ik meedelen dat ik na 56 jaar AZ (KFC-FC Zaanstreek-AZ’67-AZ) afzie van een verlenging van de seizoenkaart.
   Hiervoor zijn 2 redenen:
   Afgelopen seizoen heeft aangetoond dat onze hoofdcoach John van der Brom zonder Martin Haar als rechterhand een zwalkende kapitein is met als resultaat een zwalkend team waaraan je kunt herkennen dat hij absoluut geen overwicht heeft.
   Ik zit in de schuldsanering dus moet er geschipperd worden met de financiën. Tot op heden heb ik mijn dochter bereid gevonden de kaart voor me te betalen. Maar ik kan het voor mezelf niet verantwoorden haar Euro 250 te laten uitgeven voor 15 ergerlijke wedstrijden en slechts 2 aantrekkelijke wedstrijden (+2 gratis wedstrijden die wel aantrekkelijk waren).

   Ik ga me concentreren op Jong AZ met een terriër als Martin Haar aan het roer. Hij geeft de jongelui exact de richting aan en daardoor maken de jongelui een uitermate interessante ontwikkeling door en zie je dat het plezier eraf spat.

   Als er een nieuwe coach komt zal ik kijken of ik mijn standpunt kan herzien.

   Vertrouwende jullie hiermede voldoende geïnformeerd te hebben en wens ik jullie allen een fijne vakantie.

  17. Iedere AZ-supporter wil AZ naar de overwinning schreeuwen en wil trouw aan de club zijn maar het spel wat het team dan speelt is zwaar onder niveau en als je dan vaker gelijk speelt in een seizoen dan wint hoor je gewoon niet thuis in de top van Nederland. Als het spel van AZ verbeterd zal de supporters steun ook beter zijn. daarvoor moeten maatregelen worden genomen zoals brom out en een trainer/spelers met echt passie voer voetbal.

  18. Max grijp in dit gaat echt verkeerd. Hoe kan je nou met een trainer verlengen die Div doelstellingen niet heeft gehaald
   #vanderbromout en kijk eens goed naar nieuwe spelers,, en dan bedoel ik geen watjes die huppelen in het veld. Nee killers hebben we nodig.
   Voorbeeld ?? Weghorst en Fred samen 3 miljoen terwijl van wolfswinkel op te halen was voor 500 duizend ???
   We hebben geen goede trainer en div spelers die op het moment gewoon niet kunnen mee komen … zet ze in het tweede en haal killers in het elftal.

  19. Het gaat allemaal om de wil om te winnen, en dat hebben we veel te weinig gezien. We hebben de wedstrijd Utrecht thuis gezien, deze was gewoon heel goed. Dit had vooral te maken met de tomeloze inzet van spelers EN supporters. Dan is dus de conclusie dat het wel kan, maar kennelijk zijn de spelers niet altijd (50 van de 56 wedstrijden) gemotiveerd genoeg om dat te geven wat ze wel in zich hebben. Voor mij als supporter is dit zeer frustrerend, omdat je vaak twee seconden na het beginsignaal al het eerste tikkie breed tikkie terug hebt gezien en eigenlijk weet je dan al genoeg ‘daar gaan we weer….’. AZ met de inzet van Utrecht-thuis blaast kampioen Feyenoord zo van de mat. We hebben iemand nodig die deze groep zo kan motiveren en dan zit het stadion met de winterstop weer helemaal vol want iedereen wil er dan weer bij horen, want ook dat is voetbal. Ik heb weer verlengd, we gaan het zien. (oh ja, #koningout).

  20. Mooi en duidelijk verhaal, precies zoals ik het ook beleef. Ik had een mail gestuurd naar AZ maar wacht nog steeds op antwoord……….

  21. Heb vanaf 70 een seizoenskaart. In al die jaren heb ik nog nooit meegemaakt dat ik zo vaak vroegtijdig ben weg gegaan. Niet om aan te zien. Ik heb dan ook flink staan twijfelen over een verlenging. Is dit nu de club waar een aantal jaren terug nog een wachtlijst voor bestond. Kom je op het waagplein een paar spelers tegen met arrogant gedrag, nee ik noem geen namen. Vraag me af waar ze dat vandaan halen door zich blijkbaar meer te voelen als een ander. Dat toont nu net hun gedrag in het veld. Perez, v. Galen om maar een paar te noemen waren zo prettig benaderbaar en lieten het ook zien op het veld. Om mij heen zijn er velen die niet meer verlengen. Hoe kan het zo ver komen. Pluis dat eens uit t.d. .Sommigen in de club zijn toch niet belangrijker dan de supporters of moet er dan eerst een half leeg stadion zijn om dat bewijzen?

  22. Zal de beschreven liefde van hierboven worden beantwoord met een bevredigend antwoord? Ik heb er een hard hoofd in!

   Afgelopen tien jaar draait het slechts om $$$, Commercie en zijn trouwe supporters hinderlijk bijzaak geworden.
   Heb gister mijn seizoenkaart voor 20e keer verlengt maar vraag mij af waarom!?
   Waar ik vroeger mensen aansprak dat ze voor het eindsignaal het stadion verlieten, ben ik afgelopen seizoen meermalen ruim voor tijd vertrokken. Puur om meer ergernis te voorkomen. (zie mijzelf in staat om van de brom zelf naar de uitgang te brengen, maar dat zal AZ een heerlijke reden vinden voor een stadionverbod)

  23. Ik zeg Huiberts VERTREKKEN met je arrogantie voor het onnodig verlengen met vdBrom.
   Zie je niet dat jullie het altijd mooie voetbal van AZ kapot maken?
   De mentaliteit van deze schooljongens is werkelijk walgelijk te noemen.
   Ik volg AZ vanaf de jaren 60 en toen lag Maxi nog in een poep-luier.
   Julie zijn behoorlijk arrogant geworden door NIET te luisteren naar de fans maar dan graaf je je eigen graf vriend.
   Je heb twee mogelijkheden 1: Je luister naar de fans
   2: snel wegwezen
   Want de fans zijn jullie arrogantie met je poen helemaal zat!

   1. Ik word doodziek om naar dat schijtvoetbal van AZ te kijken.

   2. Zeer goed verwoord!

  24. Is het tactisch meesterbrein nu nog niet vertrokken? Duurt wel erg lang. Ron Jans, Mitchell van der Gaag, Alfons Groenendijk als mogelijke opvolgers van vd Brom.

  25. De slag om Dessers heeft Huiberts in ieder geval al weer gemist!. Moeten we het weer met Weghorst gaan doen. Leuke speler voor Go Ahead maar niet voor het niveau wat AZ nastreeft, althans?

  26. Ze zijn bij AZ zo bang geworden na het gratis weglopen van Wesley Hoedt dat Jan en Alleman tegenwoordig een meerjarig contract krijgt aangeboden. Zelfs de koffiejuffrouw is tegenwoordig vastgelegd met een 5 jarig contract. 😉

  27. Allemaal gefrusteerde reacties.
   Allemaal zonder resultaat.
   Het gaat op dit forum wel om heel veel posts maar als je het aantal mensen dat kritiek uit bij elkaar optelt komt je hooguit op 30-35 individuen.

   En denken jullie nou echt dat Max of John daar wakker van liggen?

   Ik denk van niet.

   1. @ kees laat je niet kisten. John niet nee, maar Max hopelijk wel. Verwacht jij soms dat vd Brom het beter zal gaan doen? Mijn gevoel zegt: Ik denk van niet !!!

   2. Ik denk het ook niet en dat vind ik al schandalig. Dat je als supporter van je club niet gehoord wordt omdat je toch maar een doorsnee supporter bent

   3. 30 man kan al genoeg zijn mits ze spreken vanuit bijvoorbeeld een SV. Het moet toch ook geen ongeregeld zooitje worden met 300 man dat door mekaar heen lult want dan word je helemaal niet serieus genomen. Waarom niet eens eerst alle ergenissen van o.a. dit forum verzamelen en dan aan laten bieden door de aangewezen personen. Duidelijk, redelijk en overzichtelijk.

  28. Ik heb al een seizoenskaart vanaf 1978…maar onder vd Brom is het voetbal niet meer om aan te zien…ik ga met tegenzin naar het stadion omdat de sfeer klote is en het voetbal niet om aan te zien. Ik heb 3 seizoenskaarten maar mijn zoons willen niet meer heen, ik heb daarom ook niet verlengd en ga AZ volgend seizoen volgen via de TV…..als AZ weer gaat spelen zoals AZ hoort te spelen kom ik terug en neem weer een siezoenskaart.

    1. 😛

  29. Deze keer geen ondersteuning seizoenkaart.
   Mijn hersens kunnen dit niet meer verwerken.
   Ga maar eens richting Volendam kijken

   1. Lekker bij Jan op de koffie na afloop.. Ik zal nooit de club de rug toe keren maar feit blijft dat er nu wel eens wat mag gebeuren. Zoals hier al veel te lezen valt is het vertrouwen er gewoon niet meer! Volgend seizoen moet je minimaal voor een top3 gaan en keihard knallen in de beker. Maar met deze huidige samenstelling vraag ik me af of dat haalbaar is. En wie gaan er straks allemaal weg? Luckassen, Haps? Blijft Vlaar en in hoeverre kan hij een seizoen blessurevrij doorkomen? Er is gewoon teveel onzekerheid! Maar Volendam???? Nee nooit

  30. Als ik John van de Brom was zou ik zeggen: jongens er is te weinig chemie tussen ons en ik hou de eer aan mezelf en ga door de voordeur weg met een lach en dat doe ik in het belang van deze club.

   1. En niet te vergeten een GOUDEN HANDDRUK!!

  31. Hoorde vandaag dat er nog maar 1400 seizoenskaarten verkocht zijn. Max Max dit gaat echt helemaal fout! Grijp in man en zet v.d. Brom aan de kant!

   1. Er zijn naar verluid ca 1200 minder kaarten verkocht .

  32. Stemmingmakerij natuurlijk zijn er geen 1400 seizoenkaarten verkocht. Zal geen 10.000 kaarten zijn zoals andere jaren maar zal heus wel op zo’n 9.000 uitkomen. Is. Even goed dan afname en opzegging 10% en dat is natuurlijk erg veel maar laten we nu niet overdrijven. Een mens vergeet gelukkig ook snel en over 2 maanden gaat het echt wel weer kriebelen en er komt vast nog een nieuwe trainer en spelers

   1. 9000 seizoenkaarten? In your dreams. Ik denk dat de teller zal stoppen rond de 5000. Mocht de 9000 gehaald worden moet je eigenlijk 10 jaar teruggaan. Toen er nog wachtlijsten waren voor kaarten. Je zal zien dat er al een daling van 50% is ingezet.

    Ik heb al eerder gezegd dat de schade enorm zal zijn. Vooral als er niet naar buiten wordt gecommuniceerd.

    Ik durf te zeggen als er een andere trainer komt, dat het aantal seizoenkaarten gigantisch gaat stijgen. Men is van der Brom moe

  33. Veel geklaag….
   Wat wil je dat Max concreet doet aan deze nostalgie?
   Ben benieuwd naar de voorstellen :
   1. VDB eruit
   2. ….
   3. ….
   etc

   1. Huiberts kan beter opstappen

    1. Jij kan beter je mond houden en je club positieve kritiek geven inplaats van roepen dat iedereen moet vertrekken.

     1. Huiberts opstappen is positief bedoeld @Retketetket

   2. Met stip op 1 !!! Vdb eruit.
    Heel goed, hij is verantwoordelijk.
    2 . Dennis is al weg..
    Enkel een beetje spits kopen en dat ws het…..

    1. Huiberts en Brom moeten opstappen!
     Ben er zo klaar mee!
     Welke spits staat er volgend seizoen?
     Weer 54 verschillende opstellingen?
     Weer een heel seizoen Los Santos?
     Weer Wout W?
     Weer Rienstra? Etc.
     Seizoenkaart van 300 en het voetbal is nog geen euro waard!
     Triest, triest! En ze hebben schijt er aan.

     1. Denk je nou echt dat een normale trainer zo vaak wisselt met de opstelling? ?
      Een spits hebben we niet.
      Dos satos gaat echt wel beter spelen en anders gewoon in de wissel.
      Rienstra mag ballen poetsen.

     2. Ik snap je kritiek op onze spits Wout Weghorst eigenlijk niet helemaal, ik heb prima goals gezien en hij heeft zeker kwaliteit om nog meer goals te maken dan hij afgelopen seizoen heeft gedaan. Hij is nog maar 24 en kan dus zeker beter worden dan hij al is, tuurlijk zie ik dat nog niet alles vlekkeloos bij hem af gaat en af en toe is hij niet in zijn spel, maar dat kan ook komen door zijn medespelers en de coach.

      Even de statistieken erbij gehaald

      44 wedstrijden in totaal 17 goals.

      -Competitie 13 goals in 27 wedstrijden
      -beker 3 – 0 goals
      -Europa 12 – 1 goal
      Play-offs 2 wedstrijden 3 goals

      Niet slecht voor zijn eerste jaar bij AZ waarbij een groot deel van het seizoen AZ uit vorm was. Daarbij zitten er een hoop belangrijke goals tussen. Daarbij is zijn mentaliteit in het veld vergelijkbaar met die van Barry van Galen hij doet alles om te winnen, dat kan irritant over komen vooral bij de tegenstander maar ik hou ervan als supporter

      Ik ben wel benieuwd wat jij van een spits verwacht? Als je Ronaldo/Messi wil zien moet je toch echt naar Barcelona gaan kijken.

      Forza AZ!

    2. Ik snap je kritiek op onze spits Wout Weghorst eigenlijk niet helemaal, ik heb prima goals gezien en hij heeft zeker kwaliteit om nog meer goals te maken dan hij afgelopen seizoen heeft gedaan. Hij is nog maar 24 en kan dus zeker beter worden dan hij al is, tuurlijk zie ik dat nog niet alles vlekkeloos bij hem af gaat en af en toe is hij niet in zijn spel, maar dat kan ook komen door zijn medespelers en de coach.

     Even de statistieken erbij gehaald

     44 wedstrijden in totaal 17 goals.

     -Competitie 13 goals in 27 wedstrijden
     -beker 3 – 0 goals
     -Europa 12 – 1 goal
     Play-offs 2 wedstrijden 3 goals

     Niet slecht voor zijn eerste jaar bij AZ waarbij een groot deel van het seizoen AZ uit vorm was. Daarbij zitten er een hoop belangrijke goals tussen. Daarbij is zijn mentaliteit in het veld vergelijkbaar met die van Barry van Galen hij doet alles om te winnen, dat kan irritant over komen vooral bij de tegenstander maar ik hou ervan als supporter

     Ik ben wel benieuwd wat jij van een spits verwacht? Als je Ronaldo/Messi wil zien moet je toch echt naar Barcelona gaan kijken.

     1. Allemaal prima hoor,maar wout is geen echte spits.
      Friday is misschien alles behalve een spits.
      Zowel ronaldo als messi zijn geen spitsen.
      Deze jongens spelen vrij in de aanval linie..

      1. Wout is juist wel een echte spits in de 16 is hij dodelijk. AZ hoort thuis 80% op de helft van de tegenstander te spelen dat is waar AZ groot mee is geworden. Als hij komend seizoen meer ballen vanaf de zijkant krijgt en mooie steekballen van Overeem en Stengs moet het goedkomen. I Trust in Woutje!

      2. Heel misschien heb je gelijk maar afgelopen seizoen speelde we bitter weinig op de helft van de tegenstander.
       We gaan het beleven. …
       Wel graag een nieuwe trainer . .

   3. De column gaat nogal over vroeger en persoonlijke beleving , prima natuurlijk en mooi verhaal! Zelf koester ik die verlies- en succesmomenten ook. Nacompetitie tegen ADO , promotie, huilen bij RKC uit degradatie, kampioensjaar, derby uit Telstar, pressing onder ome Co, sporting , kampioen, beker psv weggecounterd, Mutsaers, Pietje Keur, Latuheru, Langerak, elke wedstrijd een omhaaltje van Max. Lekker opportunistisch, heerlijk!
    Je kunt terug verlangen of vooruit kijken en hopen op weer een succes. Beide hoort voor mij bij AZ. Dat is de charme van mijn cluppie.

  34. Ik ben ook gestopt na jaren een seizoenskaart te hebben gehad, vooral omdat het voetbal zo slecht was dit seizoen, maar voetbal is ook hoop hebben, het lijkt er op dat alles het zelfde blijft, de zelfde trainer en zelfde spitsen, waar is dan de hoop, idd nu al vervlogen.

  35. Ik zou alle reaguurders adviseren om allemaal op de eerstvolgende formavond in het supportershome te komen en daar je vragen te stellen aan de leiding. Afgelopen februari was de opkomst zoals altijd weer matig. Door als supporters weg te blijven (en annoniem op een forum te zeiken) geef je ook niet echt een statement af en tekent de ware betrokkenheid van de meesten hier.

   1. Daar sluiten we ons van harte bij aan. Het is heel makkelijk om (vaak onder schuilnaam) maar wat te roeptoeteren. Niet alleen bij een forumavond kan je het verschil maken, ook organisaties als Victoria Alkmaar, SV AZ en Alkmaar Fanatics kunnen altijd een paar mondige versterkingen gebruiken. Vanaf de zijlijn is alles makkelijker.

    1. Dat is allemaal waar en of leuk , maar als je meer dan een uur moet rijden om naar alkmaar te komen en ook weer terug zal dat lastig zijn voor een paar vraagjes..
     Kom al jaren naar az zonder problemen
     Maar afgelopen seizoen was het niet heel gezellig!!!!!
     Daarbij schreven jullie ( azfanpage) ook het nodige over dit seizoen.
     Beetje galspuwen mag toch???

     1. Tuurlijk mag dat, maar Ivarrrr heeft wel een punt. Vanuit de supporters mag ook wel meer initiatief komen om een bijdrage te leveren aan iets simpels als de sfeer in het stadion bijvoorbeeld. Nu is het alleen maar negatief gezeik.

      (aldus een redacteur die aan de wieg stond van dingen als Victoria Alkmaar en Red White Fanatics om maar een paar voorbeelden te noemen)

      1. Niet om te zeuren hoor, sfeer moet groeien onder de fans en dat begint op het veld.
       Je kan niet altijd de sterren van de hemel spelen, maar wat dit seizoen ons geboden werd daar wordt men niet vrolijk van, dus logisch gevolg dat de sfeer weg blijft..

      2. Je zou het ook om kunnen draaien: je club als een echte twaalfde man onvoorwaardelijk steunen en ze tot grote hoogte brengen in plaats van de hele wedstrijd te zitten zeiken op de tribunes… Alleen maar zingen als je wint is echt zwak (zie het welbekende liedje dat we regelmatig te horen krijgen vanuit het uitvak)

      3. Daar heb je deels gelijk in,
       dus afgelopen seizoen maar weinig kunnen zingen ( haha)
       Maar goed zoveel mensen zoveel meningen! !
       Nu eerst even een tijdje geen voetbal………..
       Volgend seizoen weer nieuwe kansen.
       Hoop wel met een nieuwe trainer.

      4. Het valt mij op dat als er vlaggen worden neergelegd door het sfeerteam dat 60% daar maar gebruik van maakt en de rest laat hem liggen. Het is iets simpels maar dit geeft wel aan dat het ook aan de mensen in het stadion ligt. Daar geef ik je helemaal gelijk in.

      5. Klopt veel te veel negatief gezeik hier. Veel sneller uitsluiten dat soort ‘fans.
       Sfeer kan je ook verhogen door tweede helft naar fanatieke aanhang te spelen.
       Maar Ron speelt zéker liefst de kant van zijn vriendin op.
       Daar zijn wij als club ook.veel te braaf in.
       Tweede helft de kant van X op Vlaar ik hoop dat je het leest!

      6. Dit heeft amper wat met vlaar te maken. Neem recentelijk onze vriend gudelj waarbij het ook maar niet doordrong. Toen was er ook al veel gezeur over. Zelf probeer ik (en dat lukt niet altijd door een stukje emotie) objectief en kritisch, maar vooral realistisch te blijven. Moet zelf ook meer dan een uur rijden omdat ik door omstandigheden heb moeten verhuizen uit alkmaar. Uitwedstrijden zijn soms al een lastig ding maar dat doe je graag voor 90 minuten + rest. Een forumavond bijwonen terwijl je er in de ochtend alweer vóór 6 uur uit moet gaat soms gewoon niet. Ben het er anderzijds wel mee eens dat een forumavond duidelijkheid kan scheppen op een ordelijke manier. Als voorbeeld, het zwaaien met witte zakdoekjes vind ik persoonlijk drastisch en zelfs kinderachtig. Maar mocht het wederom tot een forumavond komen, wie garandeert dan dat het enige zoden aan de dijk zet? Ik bedoel, het is toch kristalhelder dat het niet goed loopt momenteel. En word er uberhaubt meer gedaan dan enkel de randzaken aanpakken? Een spandoekje meer, eventuele staanplaatsen en waar wil je het allemaal over hebben. De kern moet aangepakt worden maar antwoorden daarop krijg je doorgaans niet! Een probleem vind ik bijvoorbeeld de vage wissels, de mentaliteit en de inzet van bepaalde spelers, heb vraagtekens bij de kwaliteit van de keeperstraining en coaching daarin. Moeten deze zaken besproken worden in bijzijn van de trainer en aanvoerder? Vraag me af of dat juist niet meer hakken in het zand opleverd.

    2. daar bestaan voetbal site`s toch voor negatieve en positieve reacties.
     daarop kan iedereen reageren.
     dat het onder een ander naam gebeurd daar vraag je zelf om.
     of heb ik het verkeert.
     zelf verschuil je onder de naam mod of moderator

     1. Mijn naam is Martijn Benjamin en ik schaam me geen seconde voor mijn eigen mening.

      1. nee ik ook niet.
       nog aangenaam de mijne gerard groen.

   2. Dat is allemaal waar en of leuk , maar als je meer dan een uur moet rijden om naar alkmaar te komen en ook weer terug zal dat lastig zijn voor een paar vraagjes..
    Kom al jaren naar az zonder problemen
    Maar afgelopen seizoen was het niet heel gezellig!!!!!

   3. Ik ben het geheel met je eens maar dit jaar was er geen forumavond. Heb het in maart nog nagevraagd waren ze op zoek naar geschikte datum.
    Idd opkomst veel te laag. Dus zeikers als Gerben en andere komen tijdens eerst volgende forum.

  36. Tuurlijk weghorst is niet een topspits ,maar werkt wel keihard. Gelukkig hebben we nog myron maar heb er een hard hoofd in of VDB hem wel zal laten spelen.

  37. Mooi geschreven en heel herkenbaar, recht uit het hart.

   Ook ik denk nu serieus na om na 23 jaar mijn seizoenkaart niet meer te verlengen, want ik houd wel van AZ, maar AZ houd niet meer van mij, Op zich logisch maar na zoveel “afwijzingen” toch wel verdrieting. Verloren bekerfinale, verloren in Utrecht, voor de zoveelste keer een onbegrijpelijke opstelling, het schofferen van Joris van Overeem, Het kleineren van Robert Muhren. Het voelt elke keer als een klap met de vlakke hand in je gezicht.

   1. Mooi geschreven en raak getypeerd. En………..het maar blijven volharden in Rienstra en Dos Santos.
    Deze spelers hebben absoluut niet het niveau en moeten zo snel mogelijk verkassen naar een andere club. Maar wat me de meeste zorgen baart is dat een club als Utrecht ons aan alle kanten voorbijstreeft. Zeer actief op de spelersmarkt zoals een topspits gekocht voor een paar ton. En wat doet onze Max? Helemaal niets! Nee AZ vervreemd zich volledig van zijn supporters!

   1. Helemaal mee eens

  38. Beste Fan Page,
   Is er al een reactie binnen gekomen van Max? Ik ben heel benieuwd, kunnen jullie een update geven.

  39. En, is er al een antwoord?

  40. Dus, nog steeds geen antwoord???????

  Comments are closed.

  0 %