Elftal en Technische staf

Oosting vervangt geblesseerde Wijndal tegen RKC

AZ kan vanmiddag tijdens de seizoenstart niet beschikken over Owen Wijndal. De linksback keerde geblesseerd terug van het EK en is nog altijd niet hersteld. Thijs Oosting zal zijn positie overnemen.

Nagenoeg fitte selectie

Hoofdtrainer Pascal Jansen gaf vrijdagmiddag voor de camera van AZ TV aan dat zijn team goed voorbereid is voor de uitwedstrijd in Waalwijk: “Het was een lange voorbereiding, maar nu gaat het om het echie. We zijn er klaar voor.”

AZ zal het in het Mandemakers stadion dus zonder Wijndal moeten stellen. Behalve de linksback heeft Jansen de beschikking over een volledig fitte selectie. Wel is het de vraag of Teun Koopmeiners minuten zal gaan maken. De aanvoerder staat al langere tijd in de nadrukkelijke belangstelling van Atalanta en eerder deze week werd duidelijk dat hij snel duidelijkheid wil van de blauw-zwarten.

RKC

Tegenstander RKC heeft deze zomer een flinke metamorfose ondergaan. De club nam afscheid van 13 spelers en hengelde 9 aanwinsten binnen, waaronder oud-AZ’er Iliass Bel Hassani.

AZ’ers Tijani Reijnders en Thijs Oosting keren vanmiddag terug op bekend terrein: beide spelers kwamen eerder op huurbasis uit voor de Waalwijkers. Daarnaast zal Oosting een zeer bekend gezicht treffen op de bank van RKC: zijn vader, Joseph Oosting, nam deze zomer het stokje als hoofdtrainer over van Fred Grim.

Recente historie

Afgelopen seizoen was AZ met 1-3 te sterk in Waalwijk. Na een kwartier kwam de ploeg van Jansen met 1-0 achter door een goal van nota bene AZ-huurling Thijs Oosting, maar door goals van Gudmundsson, Boadu en Stengs trok AZ aan het langste eind.

 

2020-2021: RKC – AZ 1-3
Oosting (RKC), Gudmundsson, Boadu, Stengs (AZ)
2019-2020: RKC – AZ 0-2
Idrissi 2x (AZ)

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant