Wedstrijden

Oosting schiet AZ in blessuretijd naast Genk

Thijs Oosting heeft AZ zojuist met een fraaie treffer de gelijkmaker bezorgd in de oefenwedstrijd tegen Racing Genk. De aanvaller maakte daarmee de openingstreffer van Cyriel Dessers ongedaan. 

De Alkmaarders begonnen in België in een 5-3-2 systeem, met Beukema, Hatzidiakos en Martins Indi als de drie centrale verdediger. Oosting en Sugawara fungeerden als wingbacks, terwijl Reijnders en Koopmeiners als controleurs begonnen. Poku en Aboukhlal stonden voorin, in hun rug gesteund door De Wit.

Het leverde een aardige eerste helft op. Beide ploegen wilden voetballen en zochten de weg naar de vijandelijke goal. Veel kansen leverde dat overigens niet op. Trésor schoof de grootste kans van de Belgen naast, terwijl Hatzidiakos een inzet van Onuachu blokte.

Pavlidis

De ploeg van Jansen kwam er een enkele keer gevaarlijk uit via Aboukhlal en Poku, maar telkens was de eindpass net niet goed genoeg om tot een grote kans te komen. Sugawara zag zijn schot over vliegen, terwijl debutant Pavlidis met zijn eerste balcontact de doelman op zijn weg vond.

Verhulst

Na de pauze had AZ het aanvankelijk wat moeilijker en had de ploeg van Van den Brom het overwicht. Verhulst voorkwam na een uur met een geweldige reflex dat Dessers zijn ploeg op voorsprong bracht. De rebound ging er daarna wel in, maar deze werd terecht geannuleerd wegens buitenspel.

Vijf minuten daarna kreeg AZ ook een reuzekans. Poku kreeg de bal op een presenteerblaadje van de Belgische defensie, maar vond de doelman uiteindelijk op zijn weg. Niet lang daarna probeerde Evjen het met een schot van afstond, maar deze eindigde in de handen van de Belgische goalie.

Dessers

Tien minuten voor tijd waren het de gastheren die dan toch op voorsprong kwamen. Nadat Gullit een lange bal verkeerd inschatte had Dessers vrije doorgang richting Verhulst. Omdat ook de doelman niet echt lekker timede was het voor de Belgische spits een koud kunstje om de openingstreffer te maken.

Oosting

De Alkmaarders gingen hierna op jacht naar de gelijkmaker en leken na een inzet van Aboukhlal ook te kunnen juichen. De inzet van de aanvaller werd echter ternauwernood gekeerd. De beloning zou echter toch komen voor de bezoekers. Na een voorzet van Berkhout schoot Oosting de bal kiezelhard via de onderkant van de lat binnen.

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara (46′ Berkhout), Beukema (32′ Gudmundsson), Hatzidiakos (60′ Oosting), Martins Indi (c) (46′ Letschert), Oosting (32′ Gullit); Reijnders (82′ P. Koopmeiners), P. Koopmeiners, De Wit (60′ Poku); Poku (32′ Evjen), Aboukhlal (32′ Pavlidis)

Doelpunten: 80′ Dessers 1-0, 90′ Oosting 1-1

Gele kaarten: P. Koopmeiners, De Wit, Oosting (AZ) Preciado (Racing Genk)

Foto: Pro Shots | Remko Kool

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant