Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Elftal en Technische staf

‘Ook Van Wolfswinkel in beeld als opvolger Weghorst’

Nadat we gisteren al wisten te melden dat Bjørn Johnsen op de nominatie staat om Wout Weghorst op te volgen, kan vandaag de naam van Ricky van Wolfswinkel worden toegevoegd aan het lijstje. Dit hebben wij via verschillende bronnen vernomen. Wie van de twee op dit moment de voorkeur geniet is niet bekend. De 29-jarige spits staat op dit moment onder contract bij het Zwitserse FC Basel en was dit seizoen goed voor twaalf treffers in 26 wedstrijden. Het was echter niet genoeg om zijn club aan de titel te helpen. Na acht opeenvolgende kampioenschappen finishte FC Basel afgelopen seizoen als tweede.

AZ-beul

Van Wolfswinkel vertrok twee seizoenen geleden na de bekerwinst met Vitesse naar het Alpenland. In de finale kreeg hij AZ persoonlijk op de knieën door tweemaal te scoren. Het was niet de enige keer dat de spits de Alkmaarders dwars zat. In 2009 verstierde hij het feestje door met een treffer zijn ploeg aan een 1-2 zege in de kampioenswedstrijd te helpen. In dat geval betekende het echter enkel uitstel van de festiviteiten. Van Wolfswinkel staat nog tot 2020 onder contract bij Basel, waardoor AZ sowieso met een transfersom over de brug moet komen. In 2016 en 2009 waagden de Alkmaarders ook al een poging de spits naar de Kaasstad te halen, maar dat mislukte. Zal driemaal scheepsrecht zijn?

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com