Elftal en Technische staf

Ook Joris Kramer verlaat AZ na 13 jaar definitief

Joris Kramer vertrekt naar NEC

Joris Kramer is gisteren gepresenteerd bij zijn nieuwe club N.E.C. en verlaat daarmee AZ definitief.

De linksbenige verdediger uit Heiloo werd vorig jaar verhuurd aan Go Ahead Eagles, waar hij het hele seizoen als basisspeler heeft gespeeld. Eerder werd Kramer al verhuurd aan Fc Dordrecht en Cambuur Leeuwarden, waarmee hij promoveerde.

Debuut

Kramer, die deze zomer 26 wordt, maakte zijn debuut voor AZ 1 in 2019 tegen FC Groningen. Hij kwam het veld in als vervanger voor Jordy Clasie. Het bleef 0-0 waardoor Kramer de enige wedstrijd die hij voor AZ speelde wel de ‘0’ heeft gehouden.

Concurrentie

Het bleef voor Kramer bij deze ene invalbeurt. Hij heeft de concurrentieslag verloren van onder andere Stijn Wuytens en Teun Koopmeiners, die een tijd op de linker centrale positie achterin heeft gestaan. Ouwejan en Wijndal bleven hem voor op de linksbackpositie, waar hij bij jong AZ ook een tijdje speelde. Voor jong AZ heeft Kramer 71 wedstrijden gespeeld.

Vertrek jeugdexponenten

Kramer kwam in 2009 van de Foresters naar de AZ jeugdopleiding. Hij is de volgende speler in het rijtje Ouwejan, Druijf, Taabouni, Helmer (we zouden hem bijna vergeten) en waarschijnlijk Wijndal die deze zomer definitief de AZ-deur achter zich dichttrekt. Allemaal jongens die in Noord-Holland geboren zijn en het AZ-shirt vanaf jonge leeftijd droegen.

Max Huiberts lijkt door te selecteren en houdt op deze manier nog wat miljoenen over aan de spelers. Hopelijk dienen de nieuwe talenten uit de jeugdopleiding zich snel aan.

Rik Bos
In de jaren 90 geboren in de binnenstad van Alkmaar. Volgt AZ sinds de eeuwwisseling actief. Vroeger door de spijlen van de Hout, sinds de opening van het DSB-Stadion vast met zijn vader vanaf de tribune. Zijn mooiste AZ-momenten zijn Sporting Lissabon - AZ in het Estádio José Alvalade en het kampioensfeest op het Waagplein.

    Comments are closed.

    0 %