AZ Jeugd

Ook Iman Griffith langer aan AZ verbonden

In navolging van Mexx Meerdink heeft ook Iman Griffith zijn contract verlengd. De verbintenis van de 20-jarige aanvaller is opengebroken tot 2024, waarbij een optie zit ingebouwd tot medio 2026. Griffith brak dit seizoen definitief door bij Jong AZ en speelde tot dusver 38 wedstrijden voor de beloften, waarin hij vijf keer scoorde en vier assists gaf. 

De snelle aanvaller kwam in 2017 over van AVV Zeeburgia en heeft zich sindsdien goed ontwikkeld. Griffith zelf is dan ook blij met deze beloning. “Dit vertrouwen van AZ toont aan dat ik goed bezig ben”, geeft hij aan op het digitale thuis van zijn club.

“Vorig jaar heb ik niet veel gespeeld, maar dit seizoen kreeg ik nieuwe kansen en die heb ik gepakt. Daardoor ben ik mezelf beter gaan ontwikkelen. Ik ben volwassener geworden in mijn spel, kan gecontroleerder afwerken en ben doelgerichter aan het trainen.”

[Foto: Pro Shots | Wouter Dill]

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %