Wedstrijden

Ontketende Stengs: ‘Ik ben totaal niet bezig met een vertrek’

AZ won vanavond betrekkelijk eenvoudig in Breda en na afloop spraken wij met Calvin Stengs over een mooi avondje NAC. ‘Een topavondje NAC! Het was mijn eerste avondje NAC ook, maar we hebben met 0-3 gewonnen dus mooier kan het niet’, begon de aanvaller zijn verhaal. Toch hadden de Alkmaarders het in de beginfase wat lastig, mede door het veld. ‘In het begin hadden we het daar wel wat lastig mee, maar ook met NAC zelf. Ze hielden de pressing er goed op, maar uiteindelijk zag je wel dat wij de betere ploeg zijn en betere voetballers hebben.’

Na een half uur brak Guus Til de ban voor de bezoeker en de aanvoerder was na rust nog een keer trefzeker. Die tweede treffer was het resultaat van een mooie aanval, waarbij Stengs zelf de beslissende pass gaf. ‘Het was denk ik een perfecte aanval. Adam speelt de bal op mij in, ik dreig naar buiten toe, zet die jongen uiteindelijk op het verkeerde been door naar binnen te gaan, steek Guus perfect weg en die schiet hem binnen. Voor mij is een assist geven sowieso lekker dus dat is top.’

Belangstelling

Het was een fraaie assist en dat soort acties zorgen ervoor dat de geruchten rondom het talent toenemen, iets waar hij zich ook van bewust is. ‘Tuurlijk heb ik ook gelezen dat er belangstelling schijnt te zijn, maar zelf ben ik daar totaal niet mee bezig. Ik focus me gewoon op AZ. Ik ben nu bezig met een traject om steeds fitter te worden en ik veel speelminuten moet maken. Volgens mij ben ik ook net drie maanden weer echt aan het spelen dus daar focus ik me gewoon op.’

Geen zorgen

Een echte carrièreplanning heeft de smaakmaker nog niet echt in zijn hoofd. ‘Ik ben daar niet echt mee bezig. Ik speel nu bij AZ, ik ben heel lang eruit geweest dus op dit moment ben ik alleen bezig met AZ. Dat is het beste voor mij. Uiteindelijk moet ik dan zelf bepalen welke stappen ik neem maar ik speel nu voor AZ en de supporters hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken dat ik vertrek.’

Foto: Pro Shots | Marcel van Dorst

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com