Wedden op voetbal

Wedstrijden

Onproductief AZ verliest in extremis van ADO

AZ heeft zaterdagavond in de absolute slotfase verloren van ADO Den Haag. AZ leek door een late gelijkmaker nog een punt over te houden aan de confrontatie, maar Becker maakte een einde aan die illusie.

Dominant begin AZ

ADO kreeg al in de vijfde minuut een grote kans om op voorsprong te komen. Sheraldo Becker schoot na een diepe bal echter voorlangs. Na een kleine tien minuten kreeg AZ zijn eerste grote kans. Ado-verdediger Malone verloor de bal onhandig aan Oussama Idrissi, die via keeper Zwinkels naast schoot. Uit de corner die volgde kopte Ron Vlaar maar net over het doel van de Hagenaren. Enkele minuten later volgde een levensgrote kans voor aanvoerder Guus Til. Hij kwam samen met Idrissi voor keeper Zwinkels, maar Til Schoot tegen de goalie op. Even later schoot Teun Koopmeiners na een afstandsschot maar rakelings langs het doel. In de 25e minuut volgde de volgende grote kans voor de Alkmaarders. Seuntjens kwam na behendig voetenwerk tot een vrije schietkans. De spits schoot maar net naast. Zo was AZ veruit de sterkste ploeg, maar was het nog steeds wachten op de openingstreffer. Na een halfuur spelen kreeg AZ de volgende mogelijkheid op een openingstreffer. Na een goede aanval via Vlaar en Ouwejan schoot Idrissi op een blok van Ado-verdedigers.

Achterstand

AZ kwam in de 32e minuut volledig tegen de verhoudingen in op achterstand. Oud AZ-speler Falkenburg kopte uit een corner raak. Twee minuten later was El Khayati dichtbij de 0-2, maar Marco Bizot wist de Alkmaarders met een knappe redding te behoeden voor een grotere achterstand. Een moment later kreeg Guus Til zijn tweede grote kans van de wedstrijd, maar weer stuitte hij op keeper Robert Zwinkels. Zo regende het Alkmaarse kansen in de eerste helft, en had het zeker op voorsprong moeten staan, maar ging het met een achterstand rusten.

AZ komt terug, maar eindigt met lege handen

De tweede helft begon dramatisch voor AZ. Geheel vrijstaand kopte Erik Falkenburg de 0-2 tegen de touwen. Vervolgens zette AZ erg veel druk op de Haagse verdediging, en kwam het via een kopbal van Svensson dichtbij de aansluitingstreffer. In de zestigste minuut dacht AZ heel even de 1-2 te maken. Invaller Johnsen had bij zijn rake kopbal echter een overtreding gemaakt op een Ado-verdediger. De Alkmaarders bleven kansen creëren, maar Ado-doelman Zwinkels was een sta in de weg. Aan de andere kant van het veld werd ADO Den Haag steeds gevaarlijker. Zo schoot Lorenzen hard in het zijnet en ging een volley van Becker voorlangs. AZ bleef druk zetten op de goal van ADO en bracht Ron Vlaar in de spitspositie. De hoge druk van AZ leidde in de 85e minuut tot de 1-2. Invaller Albert Gudmundsson schoot na terugleggen van Seuntjens van zo’n 20 meter raak. AZ bleef op de deur van ADO dreunen, wat leidde tot de 2-2. Het was wederom Albert Gudmundsson, die na een fraaie voorzet van Maher wist te scoren. AZ wist het punt helaas niet vast te houden. Sheraldo Becker scoorde diep in blessuretijd de winnende 2-3 voor ADO.

Karakteristieken

Doelpunten: 32′ Falkenburg 0-1, 47′ Falkenburg 0-2, 85′ Gudmundsson 1-2, 91′ Gudmundsson, 94′ Becker

Gele kaarten: Midtsjø (AZ), Beugelsdijk (ADO)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan; Maher, Midtsjø (66′ Gudmundsson), Til; Stengs (55′ Johnsen), Seuntjens, Idrissi (88′ Helmer)

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Meijers, Beugelsdijk, Pinas, Malone; Goossens; El Khayati (82′ Necid), Bakker (84′ Kanon); Falkenburg (66′ Lorenzen), Immers, Becker.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.