Bestel nu ons 8-1-9: van Alkmaar de Victorie! t-shirt (op=op)

Wedden op voetbal

Wedstrijden

Onherkenbaar AZ onderuit bij Willem II

Een totale off day, zo kunnen we het optreden van AZ in Tilburg wel bestempelen. De Alkmaarders gingen tegen Willem II met 2-1 onderuit en mochten van geluk spreken dat die marge niet groter was. Door de nederlaag liet AZ de kans liggen om de derde plek over te nemen van Feyenoord. De treffers in Brabant werden gemaakt door Vrousai en Crowley. 

Vanaf de eerste minuut was de thuisploeg de bovenliggende partij. Willem II greep de Alkmaarders bij de strot en kreeg binnen twee minuten al twee corners en enkele kansen. Het was echter aan Bizot te danken dat zijn ploeg overeind bleef. Met name de redding op de kopbal van Vrousai was fraai. De doelman kon echter niet voorkomen dat diezelfde Vrousai zijn ploeg na een kwartier op voorsprong zette. Wederom zag de defensie er bij deze treffer niet goed uit. Na een lange bal uit een vrije trap dook de aanvaller op voor Bizot en kopte de bal binnen.

Defensie

Wie dacht dat de bezoekers hierna wakker waren kwam bedrogen uit. De defensie, die dit kalenderjaar zo stabiel was, stond te schutteren, met grote kansen voor Willem II tot gevolg. Na een half uur ging de volgende kans erin. Dankerlui wist zich kinderlijk eenvoudig een weg door de Alkmaarse verdediging te banen en vond met zijn voorzet de inlopende Crowley. De Engelsman schoot vervolgens van dichtbij raak. In het restant van de eerste helft kreeg de thuisploeg nog de meeste mogelijkheden, terwijl een schoten van Midtsjø en Ouwejan de enige wapenfeiten waren van de ploeg van Van den Brom.

Na de pauze kwam AZ iets beter voor de dag dan in de eerste helft, al was het nog verre van goed. Met nog een half uur op de klok greep Van den Brom in door Johnsen te brengen voor Van Rhijn. De lange Noor was vlak na zijn entree direct dichtbij een treffer. De kopbal van de spits werd echter uit het doel geranseld door Wellenreuter. De wedstrijd kabbelde hierna voort, zonder dat er echt grote kansen waren. De gasten probeerden het wel, maar hadden moeite een gaatje te vinden in de defensie. Aan de andere kant was Willem II met elke lange bal gevaarlijk.

Til

Net op het moment dat de wedstrijd dood leek te bloeden bracht Guus Til weer leven in de wedstrijd. De middenvelder kwam na een pass van Adam Maher oog in oog met Wellenreuter en schoot hard en hoog raak. Van een echt slotoffensief was vervolgens niet echt sprake meer. De Alkmaarders probeerden het wel maar wisten het de Duitse goalie van Willem II niet echt lastig te maken. De wedstrijd eindigde hierdoor in 2-1 voor de thuisploeg. Komende donderdag krijgt AZ een herkansing als de Alkmaarders in de halve finale van de beker opnieuw naar Tilburg moeten reizen.

Karakteristieken

Doelpunten: 13′ Vrousai 1-0, 29′ Crowley 2-0, 78′ Til 2-1

Gele kaarten: Maher, Seuntjens, Van den Brom, Vlaar (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Van Rhijn (58′ Johnsen), Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan; Midtsjø, Til (c), Maher; Stengs, Seuntjens, Idrissi

Opstelling Willem II: Wellenreuter; Heerkens, Meissner, Peters (c), Palacios; Tapia, Crowley (68′ Anita), Llonch; Dankerlui, Isak (90′ Pavlidis), Vrousai

Foto: Pro Shots | Kay Int Veen

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com