Lees de voorbeschouwing voor AZ - FC Utrecht
Wedstrijden

Ongeschonden AZ wil goede lijn doortrekken

Drie dagen na de mooie overwinning op Feyenoord wacht AZ vanavond een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De ploeg van Pascal Jansen is ongeschonden uit de wedstrijd van zondag gekomen en zal dus vermoedelijk met dezelfde 11 gaan starten.

Koopmeiners

Teun Koopmeiners miste in de slotfase tegen Feyenoord een strafschop. Dat was alweer de vierde keer dit seizoen. Ondanks dat blijft hij de eerste keus bij strafschoppen, meldde hoofdtrainer Pascal Jansen resoluut tegenover AZTV. ‘Absoluut, zonder twijfel.’

Viertal afwezig

Svensson, De Wit, Vlaar en Taabouni moeten verstek laten gaan. Voor de Wit was er dinsdag wel positief nieuws in zijn herstel, hij stond weer voor het eerst op het trainingsveld voor een individuele training.

FC Utrecht

Utrecht staat 8e in de Eredivisie. De Domstedelingen wisten hun laatste twee wedstrijden winnend af te sluiten.
Een maand geleden stonden Utrecht en AZ ook al tegenover elkaar. De Alkmaarders gaven in de slotsecondes van de wedstrijd een 2-1 voorsprong uit handen. Hoofdtrainer Pascal Jansen sprak tegen AZTV over de middenmoter: ‘Utrecht heeft een goed team, ze hebben goede spelers. Eind december hebben we zelf meegemaakt hoe goed ze kunnen zijn.’

Recente historie

Deze editie AZ – FC Utrecht zal veel AZ-fans nog scherp op het netvlies staan. De Alkmaarders walsten met 6-0 over FC Utrecht heen. Jozy Altidore maakte in die wedstrijd de snelste hattrick in AZ-historie: hij scoorde 3 keer in 9 minuten.

2018-2019: AZ – FC Utrecht 3-0
Van Rhijn, Seuntjens, Stengs
2017-2018: AZ – FC Utrecht 3-0
Koopmeiners, Jahanbakhsh, Van Overeem
2016-2017: AZ – FC Utrecht 3-0 (play-offs)
Van Overeem, Ayoub e.d., Weghorst
2016-2017: AZ – FC Utrecht 2-3 
Van der Maarel e.d., Jahanbakhsh (AZ), Zivkovic, Barazite, Labyad (FC Utrecht)
2015-2016: AZ – FC Utrecht 2-2
Johansson, Gouweleeuw (AZ), Boymans, Haller (FC Utrecht)

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant