Elftal en Technische staf

Ongeschonden AZ op bezoek bij Heracles

AZ lijkt ongeschonden uit de wedstrijd met Randers te zijn gekomen. Zodoende zullen de Alkmaarders met een fitte selectie afreizen naar Almelo, waar zondagmiddag het affiche met Heracles wacht.

Standaardsituaties

AZ kreeg donderdag in Denemarken twee doelpunten tegen via standaardsituaties. “Daar stonden wij twee keer niet goed”, laat Pascal Jansen vrijdag weten via de officiële clubkanalen. “We geloven in wat we doen, maar het is wel weer gebleken dat wij nog niet klaar zijn. Er valt voor ons nog genoeg te finetunen.”

Fysiek

De selectie van de Alkmaarders heeft de Conference League-wedstrijd met Randers FC van afgelopen donderdag fysiek goed doorstaan, meldt Pascal Jansen. “Dat ziet er goed uit. Diep respect voor de spelers in hoe professioneel zij omgaan met hun lichaam en op ieder detail letten om zondag weer topfit aan de aftrap te verschijnen.”

Heracles

Heracles is niet bepaald voortvarend aan het seizoen begonnen. De ploeg van trainer Frank Wormuth haalde uit de eerste drie wedstrijden één punt.
Het wordt morgen de eerste wedstrijd in drie weken voor de Almeloërs. De wedstrijd van vorige week tegen Feyenoord werd uitgesteld en de week daarvoor was het de interlandperiode.
De zwart-witten moeten het zondag stellen zonder Kasper Lunding, Sinan Bakis en Rohat Agca.

Recente historie

AZ doet het de laatste jaren goed in Almelo. In de afgelopen zes wedstrijden ging de volle buit vijf keer naar Alkmaar. We nemen je graag mee terug naar 2016, toen AZ met 3-6 won.

 

2020-2021: Heracles – AZ 1-2
Schoofs (Heracles), Koopmeiners (pen.), Boadu (AZ)
2018-2019: Heracles – AZ 3-2
Osman, Peterson, Duarte (Heracles), Boadu, Johnsen (AZ)
2017-2018: Heracles – AZ 0-3
Til, Idrissi, Jahanbakhsh (AZ)
2016-2017: Heracles – AZ 1-2
Kuwas (Heracles), Weghorst, Jahanbakhsh (AZ)
2015-2016: Heracles AZ 3-6
Bruns, Fledderus, Weghorst (Heracles), Janssen, Henriksen, Van Overeem, Jahanbakhsh, Bruns e.d., Rienstra (AZ)

Aftrap

Heracles – AZ begint zondagmiddag om 16.45 uur en staat onder leiding van Serdar Gözübüyük. Na afloop van de wedstrijd is op onze site een wedstrijdverslag te lezen.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant