Wedstrijden

Ongeïnspireerd AZ nipt langs SC Cambuur

AZ heeft vanavond een plichtmatige overwinning geboekt op Cambuur. De Alkmaarders kwamen vlak voor rust aan de leiding voor Pavlidis, waarna Goes de wedstrijd in de tweede helft leek te beslissen. Vijf minuten voor tijd bepaalde Johnsen vanaf de stip de eindstand. 

AZ heeft vanavond een plichtmatige overwinning geboekt op Cambuur. De Alkmaarders kwamen vlak voor rust aan de leiding voor Pavlidis, waarna Goes de wedstrijd in de tweede helft leek te beslissen. Vijf minuten voor tijd bepaalde Johnsen vanaf de stip de eindstand. 

In de eerste helft gebeurde er niet veel voor beide doelen. De enige AZ’er die gevaarlijk werd was Vangelis Pavlidis, maar hij kopte zijn eerste kans naast de goal, waarna hij niet veel later in kansrijke positie de bal miste. Dat de Griek vijf minuten voor rust alsnog de ban brak was echter geen verrassing. De spits mocht van twintig meter vrij aanleggen en liet Robbin Ruiter met een droge knal kansloos.

Na de pauze was er ook niet heel veel entertainment. SC Cambuur kon niks, en AZ hoefde niet echt. De ploeg van Jansen loerde op zijn kansen en leek twintig minuten voor tijd het duel in het slot te gooien toen Karlsson na een miscommunicatie achterin bij Cambuur de 2-0 binnen kon tikken. De Zweed beroerde in aanloop naar de treffer de bal met de hand, waardoor de goal werd geannuleerd.

Goes

Niet lang daarna kon het thuispubliek alsnog juichen. Wouter Goes reageerde alert na een scrimmage voor de goal en schoot de 2-0 binnen. De wedstrijd leek hiermee beslist, maar vijf minuten voor tijd bracht oud-AZ’er Johnsen de spanning terug door een strafschop te benutten.

Vlak voor tijd leek Cambuur zelfs op gelijke hoogte te komen, maar een treffer van Balk werd geannuleerd wegens buitenspel. Voor de bezoekers aan een slotoffensief konden beginnen werd het gereduceerd tot een tiental na een rode kaart van Hoedemakers. De zege kwam hierna geen moment meer in gevaar.

Karakteristieken

Doelpunten: 40′ Pavlidis 1-0, 73′ Goes 2-0, 85′ Johnsen (strafschop) 2-1

Gele kaarten: Mijnans, Clasie (AZ) Hoedemakers (SC Cambuur)

Rode kaart: Hoedemakers (2x geel) SC Cambuur

Opstelling AZ: Ryan; Suagwara, Goes, Hatzidiakos, Kerkez (90′ M. de Wit); Reijnders, Mijnans, Clasie (c); Odgaard, Pavlidis (79′ Barasi), Karlsson (90′ Lahdo)

Opstelling SC Cambuur: Ruiter; Schmidt (85′ Uldrikis), Bergsma (74′ Rienstra), Smand Wermerskerken (74′ Sylla); Hoedemakers (c), Van Kaam, Breij (74′ Jacobs); Mahi (61′ Balk), Johnsen, Foor

Foto: Pro Shots | Vincent de Vries

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %