Elftal en Technische staf

Update: Ondřej Mihálik verhuurd aan Viktoria Plzeň

Ondřej Mihálik staat volgens het Tsjechische iSport in de belangstelling van Viktoria Plzeň. Trainer Pavel Vrba gaf na afloop van de laatste wedstrijd tegen Banik Ostrava aan dat hij op korte termijn twee versterkingen verwacht en volgens het medium is Ondřej Mihálik één van de spelers met wie de club in onderhandeling is.

Een (tijdelijk) vertrek uit Alkmaar zou niet heel onlogisch zijn gezien de situatie van de aanvaller. De Tsjech kwam anderhalf jaar geleden over van Jablonec maar raakte vrij snel na zijn komst ernstig geblesseerd aan zijn knie. Inmiddels is de 22-jarige spits weer hersteld en speelde hij het afgelopen half jaar bij Jong AZ. In dat elftal maakte hij niet echt indruk, en een kans in het eerste elftal lijkt komend seizoen nihil. In de pikorde staan Boadu, Druijf en Johnsen sowieso hoger aangeschreven, terwijl Jong AZ met Keyennu Lont en Jelle Duin al over twee spitsen beschikt.

Update: AZ maakte via de officiële kanalen bekend dat de kogel door de welbekende kerk is. Mihálik wordt voor 1 jaar verhuurd en de Tsjechen hebben een optie tot koop afgedwongen bij AZ.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com