Overig nieuws

Onderzoeksraad geeft tussentijdse waarschuwing af

De onderzoeksraad geeft AZ en de gemeente een waarschuwing

De Onderzoeksraad voor Veiligheid geeft AZ en de gemeente Alkmaar een tussentijdse waarschuwing. Het deel van het stadiondak dat niet ingestort is blijkt ook onveilig te zijn. De raad spreekt op haar website en in de brieven naar AZ en de gemeente van een ‘acuut risico’.

Falende lasverbindingen

Uit het verkennende onderzoek van de raad blijkt dat het instorten van het dak is ontstaan door falende lasverbindingen. Waardoor deze verbindingen zijn bezweken is nog onduidelijk. Tijdens het onderzoek zijn ook twee breuken en twee verdachte plekken (vermoedelijk scheuren) aangetroffen in het deel van het dak dat niet ingestort is. Deze zwakke plekken kunnen leiden tot het bezwijken van het resterende deel van het dak. De raad dringt er bij AZ en de gemeente (als vergunningverlener) op aan om de stabiliteit en de constructie te controleren en om noodzakelijke maatregelen te treffen.

AZ neemt waarschuwing zeer serieus

Op de officiële website laat AZ weten de waarschuwing zeer serieus te nemen: ‘Het spreekt voor zich dat tot het moment dat er volledige zekerheid gegeven kan worden met betrekking tot de veiligheid van eenieder, de tribunes gesloten blijven voor publiek. Dit geldt overigens niet voor de ruimtes in het hoofdgebouw.’ Hoe lang alles gaat duren is vooralsnog onduidelijk, AZ laat ook het advies van Royal HaskoningDHV zwaar wegen in het vervolgtraject. De conclusies van dat bureau worden eind augustus verwacht.

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR
Martijn
Over de schrijver

Is de eindverantwoordelijke bij deze site, maar is ook eigenaar van het landelijk veel gelezen In de Hekken. Helpt bedrijven online groeien met 072DESIGN en is eigenaar van PGWEAR Nederland.