Wedstrijden

Oefenduel: AZ en PAOK houden elkaar in evenwicht

AZ heeft vandaag zijn tweede oefenduel ter voorbereiding op het seizoen 2022-2023 gelijk gespeeld. Op het sportcomplex van VV WWNA, onder de rook van Apeldoorn, werd het 2-2 tegen het Griekse PAOK. 

AZ heeft vandaag zijn tweede oefenduel ter voorbereiding op het seizoen 2022-2023 gelijk gespeeld. Op het sportcomplex van VV WWNA, onder de rook van Apeldoorn, werd het 2-2 tegen het Griekse PAOK. 

Stroeve start

AZ liep al in het eerste kwartier tegen een 0-2 achterstand aan. Živković tekende voor de 0-1 en al snel daarna was een kopbal uit een corner bij de eerste paal doelman Vindahl te machtig: 0-2.

Bij AZ kregen veel AZ-jeugdspelers een kans. Maxim Dekker speelde speelde net als afgelopen zondag centraal achterin naast Hatzidiakos en Fedde de Jong mocht als rechtsback aantreden. Laatstgenoemde, doorgaans middenvelder, was na bijna een halfuur spelen goed voor een assist op Pavlidis. De Griek ontving de bal, draaide weg bij één van zijn landgenoten en schoot hard raak: 1-2.

11 Nieuwe namen

Na rust kwamen zoals verwacht 11 nieuwe namen het veld op. Het spelbeeld, waarbij AZ meer de bal had en PAOK er zo nu en dan gevaarlijk uit kwam, bleef echter hetzelfde. In minuut 72 trok AZ de stand gelijk. Griffith zette de aanval op door Jelle Duin aan te spelen. Duin stak op zijn beurt Lahdo weg. Na een teruggetrokken voorzet van de Zweed kon opnieuw Griffith van randje 16 aanleggen. Met een beheerste schuiver tekende hij voor de 2-2.

Onder toeziend oog van (oud?) aanvoerder Owen Wijndal was AZ het meest dichtbij de overwinning. Een klassieke AZ aanval over links, waarbij linksbuiten Barasi de overlappende Mees de Wit bediende eindigde in een geblokt schot van opnieuw Griffith.

Vervolg oefencampagne

AZ zal de volgende oefenwedstrijd opnieuw op Grieks verzet stuiten. Aanstaande zaterdag 9 juli zal AZ oefenen tegen oud Champions League-tegenstander Olympiakos Piraeus.

Karakteristieken

Opstelling AZ 1e helft: Vindahl; F. de Jong, Hatzidiakos, Dekker, Kerkez; Koopmeiners. D. de Wit, Buurmeester; Pavlidis, Evjen, van Brederode.

Opstelling AZ 2e helft: Verhulst; Witry, Beukema, Schouten, M. de Wit; Midsjø, Reijnders, Griffith; Barasi, Duin, Lahdo.

Scheidsrechter: Dieperink

Geel: Barasi (AZ)

Scoreverloop: 5’ 0-1 (Živković), 12’ 0-2 (PAOK), ’28 1-2 (Pavlidis), ’72 2-2 (Griffith)

Jordy Breet
Op 7 jarige leeftijd met Pa mee naar de Alkmaarderhout voor de afscheidswedstrijd van Peter Wijker, vervolgens nooit meer weggegaan. Tegenwoordig present in vak W op de van der Ben tribune. Undercover woonachtig in Haarlem. Geïnteresseerd in Europese supporterscultuur. Krijgt kippenvel van juichende mensenmassa's.

    Comments are closed.

    0 %