Ingezonden

Nog een jaar Europees succes voor AZ

AZ-supporters kunnen dit jaar terugkijken op een prachtige campagne in Europa. Na een teleurstellend einde van het Europese seizoen 2021/2022 kwamen de Alkmaarders dit jaar tot de halve finale van de Conference League. Een terugblik op een bijzondere reis door Europa, waarin de finale net niet werd behaald

Geruisloos door de groepsfase

Een loting vol bijzondere tegenstanders: FC Vaduz (Liechtenstein), Apollon Limasol (Cyprus) en SK Dnipro-1 (Oekraïne) waren de eerste tegenstanders van AZ. Hoewel onderschatting een gevaar leek, bleef het elftal van Pascal Jansen koeltjes. 5 van de 6 wedstrijden werden gewonnen., met een uitglijder in Cyprus.

De wedstrijden werden niet ruim gewonnen, maar AZ bleek een volwassen ploeg te hebben dit jaar. Een team dat voor elkaar wilde werken en dat opstond wanneer dat nodig was. Wie van tevoren had voorspeld dat AZ wel eens de halve finale zou kunnen halen werd misschien raar aangekeken, maar na deze groepsfase werd duidelijk dat het dit jaar niks te gek is. Wil je zelf ook voorspellen? Vindt online een promotiecode Betcity Nederland en test ook jouw AZ-kennis.

Op naar Rome

De loting van de achtste finale is niet mals voor de Alkmaarders: Lazio Roma staat op de planning. Een ploeg van formaat. De eerste wedstrijd wordt in Rome gespeeld. Lazio komt al snel op voorsprong namens Pedro. Kort na rust maakt Pavlidis gelijk: 1-1. Na rust blijft het spannend, maar na een uur is het Kerkez die de 1-2 maakt. Tevens de eindstand.

Terug in Alkmaar lijkt het een zware wedstrijd te worden, maar wederom blijkt AZ te sterk voor het grote Lazio uit Italië. De ploeg van Jans kreeg nog vele grote kansen, maar houdt het op 2-1. In Alkmaar mag men zich opmaken voor de kwartfinale.

Comeback in eigen huis

De tegenstander voor de kwartfinale: RSC Anderlecht (België) dat het goed doet in de eigen competitie. Dat blijkt ook, in de eerste wedstrijd legt AZ het af en verliest met 2-0. Is het nog mogelijk? Terug in eigen huis. In het AFAS-stadion. Hier blijkt Pavlidis vleugels te hebben gekregen en scoort 2 maal binnen 13 minuten.

120 minuten blijft de stand gelijk, door naar strafschoppen dus. Bekend gezicht voor de Nederlanders Jan Vertonghen mist de eerste penalty namens de Belgen. AZ blijft vervolgens foutloos en Meerdink mag de beslissende penalty binnenschieten.

West Ham United één maatje te groot

Een voorsprong bij rust in London bleek niet genoeg voor de Alkmaarders. De eerste wedstrijd eindigde teleurstellend in een 2-1 verlies, maar bood nog wel hoop. Hoe een comeback gemaakt moest worden was AZ niet vreemd. Helaas stopte het verhaal in Alkmaar. AZ probeerde aan te vallen maar kwam niet tot een goal in eigen stadion. Al met al kunnen alle AZ-supporters terugkijken op een prachtig Europees seizoen

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %