Wedstrijden

Nagenoeg fit AZ thuis tegen ADO

Daags na de heerlijke overwinning op bezoek bij PSV neemt AZ het vanavond in eigen huis op tegen ADO Den Haag. Jansen heeft de beschikking over vrijwel zijn hele selectie. Alleen het drietal Svensson, De Wit en Vlaar ontbreekt nog.

Voordeel

AZ heeft met wekelijks drie wedstrijden een druk programma deze maand. Hoofdtrainer Pascal Jansen denkt dat dat in het voordeel van de Alkmaarders kan gaan werken, zo legt hij uit op de clubwebsite. “Wij zijn dit ritme al gewend en ADO niet. Wij zijn van mening dat we weer een hoge intensiteit aan de dag kunnen leggen, ondanks dat we pas net weer een paar dagen onderweg zijn.”

ADO

ADO Den Haag staat 16e in de Eredivisie. De ploeg van Ruud Brood ging afgelopen week thuis met 1-4 onderuit tegen VVV. Wel wist het vorige week de eerste uitzege te boeken tegen RKC (0-1).
Bij de Hagenezen spelen een aantal oudgedienden van AZ. Marko Vejinovic en Juan Castillo, die deze week overkwam uit Alkmaar, spelen nu in het geel-groen. Daarnaast verzekerde ADO zich deze winter van de diensten van oud-international Darryl Janmaat.

Recente historie

Eerder dit seizoen ging AZ op bezoek in Den Haag. Daar werd een 0-2 voorsprong in de slotfase uit handen gegeven.
Aan de vorige ontmoeting in Alkmaar zal AZ betere herinneringen hebben overgehouden. In de laatste wedstrijd voor de maandenlange corona-break wonnen de Alkmaarders met een overtuigende 4-0 van ADO.

2019-2020: AZ – ADO 4-0
Koopmeiners 2x, Wijndal, Druijf (AZ)
2018-2019: AZ – ADO 2-3
Gudmundsson 2x (AZ), Falkenburg 2x, Becker (ADO)
2017-2018: AZ – ADO 2-0
Weghorst, Til (AZ)
2016-2017: AZ – ADO 4-0
Dos Santos 2x, Van Overeem, Friday (AZ)
2015-2016: AZ – ADO 0-1
Bakker (ADO)

Live

AZ – ADO begint vanavond om 21:00 en is live te volgen via ESPN. Na afloop van de wedstrijd zal op onze site het wedstrijdverslag te lezen zijn.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant