Elftal en Technische staf

Nagenoeg fit AZ jaagt op driepunter tegen Heerenveen

Pascal Jansen kan morgen in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen nog altijd niet beschikken over Jonas Svensson en Dani de Wit. Wel verwacht de hoofdtrainer dat het tweetal volgende week weer bij de groep kan aansluiten.

Ron Vlaar

Voorafgaand aan de competitiehervatting ging het natuurlijk ook over Ron Vlaar. De ervaren verdediger zette woensdag een punt achter zijn mooie loopbaan als profvoetballer. Jansen merkte dat dat wat deed met de spelersgroep, geeft hij aan op de clubwebsite. “Ik zag aan de koppies dat het bij de anderen toch wel even binnenkwam toen Ron vertelde over alles wat hij heeft meegemaakt.”

Heerenveen

Voor Heerenveen is het nog niet het seizoen waarop ze gehoopt hadden. De Friezen begonnen de competitie geweldig, maar staan na 21 gespeelde wedstrijden op een teleurstellende achtste plaats. Wel versterkten de ploeg van Johnny Jansen zich afgelopen winter met middenvelders Siem de Jong en Lasse Schöne.

Recente historie

Bij de eerdere ontmoeting dit jaar was AZ heer en meester in Heerenveen. De Alkmaarders boekten een overtuigende 0-3 zege door goals van Koopmeiners, Karlsson en een eigen doelpunt van Woudenberg. Bekijk hieronder nog eens de samenvatting van die wedstrijd terug.

2019-2020: AZ – Heerenveen 2-4
Vlaar, Stengs (AZ), Botman, Kongolo, Ødegaard, Koopmeiners e.d. (Heerenveen)
2018-2019: AZ – Heerenveen 2-3
Ouwejan, Gudmundsson (AZ), Vlap 2x, Lammers (Heerenveen)
2017-2018: AZ – Heerenveen 3-1
Dumfries e.d., Friday 2x (AZ), Van Amersfoort (Heerenveen)
2016-2017: AZ – Heerenveen 1-0 (KNVB Beker)
Luckassen (AZ)
2015-2016: AZ – Heerenveen 2-2
Henriksen, Weghorst (AZ), Schaars, Zeneli (Heerenveen)

ESPN

AZ – sc Heerenveen begint morgen om 12:15 en is live te volgen via ESPN.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant