Elftal en Technische staf

Nagenoeg fit AZ aast op herstel tegen PEC

Na de teleurstellende nederlaag tegen FC Groningen hoopt AZ vanavond weer eens drie punten te pakken. In de thuiswedstrijd tegen PEC kunnen de Alkmaarders niet beschikken over de geblesseerde Thijs Oosting.

AZ had deze week geen midweeks programma. Van die gelegenheid maakte hoofdtrainer Pascal Jansen gebruik door sommige spelers een dag extra rust te geven. “Vervolgens zijn we weer met de volledige groep aan de slag gegaan”, vertelt de coach op de clubwebsite. “Zodoende is iedereen er weer klaar voor.”

PEC Zwolle

PEC Zwolle staat momenteel laatste in de Eredivisie. De blauwvingers wisten negen wedstrijden lang geen overwinning te boeken, maar deden dat vorige week tegen Heracles wel eindelijk weer. Afgelopen dinsdag wist de ploeg van Art Langeler opnieuw te winnen. In het bekertoernooi werd overtuigend met 4-1 afgerekend met De Graafschap. De club heeft de weg omhoog dus gevonden. “We zijn gewaarschuwd”, concludeert Jansen.

Letschert

Tegen PEC kan AZ ook weer beschikken over Timo Letschert, die is hersteld van een knieblessure. Zoals gezegd komt het duel voor Thijs Oosting te vroeg. Hij liep in het duel van Jong AZ tegen Jong Ajax een kwetsuur op.

Recente historie

AZ en PEC Zwolle staan zaterdag voor de 66e keer tegenover elkaar. Van de laatste vijf officiële ontmoetingen in Alkmaar won AZ er drie. De grootste overwinning werd in 2018 geboekt. Jahanbakhsh kroonde zich met een hattrick in die wedstrijd topscorer van de Eredivisie.

2020-2021: AZ – PEC Zwolle 1-1
Boadu (AZ), Leemans (PEC)
2019-2020: AZ – PEC Zwolle 2-0
Koopmeiners 2x (AZ)
2018-2019: AZ – PEC Zwolle 5-0
Idrissi 2x, Til, Seuntjens, Midtsjø (AZ)
2017-2018: AZ – PEC Zwolle 2-2
Idrissi, Til (AZ), Van Crooy, Flemming (PEC)
2016-2017: AZ – PEC Zwolle 6-0
Jahanbakhsh 3x, Weghorst 2x, Midtsjø (AZ)

Aftrap

AZ – PEC Zwolle begint zaterdag om 21.00 uur en is live te volgen via ESPN. Na afloop van de wedstrijd is een wedstrijdverslag te lezen op onze website.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant