Elftal en Technische staf

Nagenoeg compleet AZ wil goede positie vasthouden tegen NEC

AZ hoopt zich zondag in de Eredivisie te kunnen herpakken van de ruime nederlaag tegen Aston Villa. De ploeg van Pascal Jansen krijgt in het AFAS Stadion bezoek van NEC. Bij AZ is alleen Mees de Wit afwezig.

Het treffen met NEC betekent de derde thuiswedstrijd in acht dagen voor AZ. De eerste werd overtuigend met 3-o gewonnen van Heerenveen, terwijl er vijf dagen later met 1-4 werd verloren van het Engelse Aston Villa. Daarmee heeft AZ in de Conference League pas drie punten uit drie duels. In de Eredivisie verloopt het de Alkmaarders het een stuk voortvarender: het verspeelde in negen duels pas twee punten.

Tegen NEC moet de volgende driepunter gehaald worden. De Nijmegenaren bezetten met twee overwinningen, drie gelijke spelen en vier nederlagen de twaalfde plaats in de competitie. De laatste keer dat de ploeg van Rogier Meijer won was op 23 september (3-0 tegen FC Utrecht). NEC versterkte zich afgelopen zomer met oud-AZ’er Mees Hoedemakers. De middenvelder heeft echter nog geen basisplaats weten te veroveren.

Mees Hoedemakers in actie voor Jong AZ.

Laatste overwinning

De laatste twee edities van AZ – NEC eindigden allebei in een 1-1 gelijkspel. Vorig seizoen was Odgaard de doelpuntenmaker van Alkmaarse zijde, in 2021 redde Aboukhlal een punt voor AZ. Voor de laatste overwinning van de nummer twee van de Eredivisie moeten we terug naar 28 augustus 2016. Jahanbakhsh en Dos Santos zorgden toen voor de overwinning.

Aftrap AZ – NEC

AZ – NEC begint zondag om 16:45 uur. Het duel is uitverkocht, maar wie geen ticket heeft kan de wedstrijd ook zien op ESPN.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %