Europees Voetbal

Nagenoeg compleet AZ vol vertrouwen richting Cluj

AZ is woensdag aangekomen in her Roemenië, waar het het donderdagavond opneemt tegen koploper CFR Cluj. Na afloop van de laatste training blikte Pascal Jansen voor de camera van AZ TV vooruit op het belangrijke affiche in de Conference League.

AZ zit in een lekkere flow. De laatste vier wedstrijden werden allemaal gewonnen. Met name de 5-1 zege op FC Utrecht afgelopen weekend stemde tevredenheid. “We willen die lijn doortrekken door minimaal hetzelfde te brengen als afgelopen zondag”, vertelt hoofdtrainer Jansen woensdagavond.

In  Cluj kan Jansen niet beschikken over Thijs Oosting. De jongeling, die het seizoen begon als linksback, liep afgelopen maandag tegen Jong Ajax een lichte blessure op.

Aan de bak

Cluj is niet heel goed begonnen aan haar Europese campagne. De ploeg van Dan Petrescu staat met één punt uit de eerste twee wedstrijden onderaan in de groep. “Willen ze nog wat, dan zullen ze morgen echt aan de bak moeten”, vervolgt Jansen.

In de nationale competitie vergaat het Cluj stukken beter. Daar staan ze na twaalf gespeelde wedstrijden bovenaan. De Roemenen kenden echter geen goede generale voor het treffen met AZ; afgelopen weekend werd er met 2-0 verloren van Rapid Boekarest.

Minimaal verschil

Na twee gespeelde wedstrijden staat AZ met vier punten bovenaan in de poule. Toch wil Jansen nog niet spreken van een favorietenrol. “Wellicht zijn we dat op papier wel, maar aan de andere kant zijn de wedstrijden die Cluj heeft gespeeld met minimaal verschil verlopen.”

AZ TV sprak ook met Bruno Martins Indi. Bekijk het interview hier:

Aftrap

CFR Cluj – AZ begint donderdagavond om 21.00 uur en is live te volgen via ESPN.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant