Wedden op voetbal

Overig nieuws

Myron Boadu verkozen tot Speler van het Jaar

De prijzen in de eredivisie moeten nog verdeeld worden, maar Myron Boadu heeft één trofee in ieder geval binnen. De aanvaller is door de supporters verkozen tot Speler van het Jaar. Na driekwart van de competitie staat de international ruim aan kop in het klassement, gevolgd door de Noor Fredrik Midtsjø. Teun Koopmeiners is derde geworden.

Het is voor Boadu een mooie beloning na een moeilijke periode. De aanvaller staat al jaren bekend als groot talent, maar een knieblessure en een gebroken enkel hielden een definitieve doorbraak aanvankelijk tegen. Deze tegenslagen weerhielden Boadu er niet van om zich dit seizoen te presenteren als absolute aanvalsleider van de ploeg van Arne Slot.

De toen nog 18-jarige spits veroverde aan het begin van het seizoen een basisplaats en is sindsdien onomstreden. Dat vertrouwen betaalt Boadu terug in goals en assists. In 39 wedstrijden wist het talent liefst twintig maal doel te treffen, terwijl hij dertien keer de aangever was. Bovendien scoorde het talent in alle vier de wedstrijden tegen de traditionele top drie, met als hoogtepunt de winnende treffer in eigen huis tegen Ajax. De uitreiking van de trofee zal vanwege de coronacrisis op een later tijdstip plaatsvinden.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com