Wedstrijden

Myron Boadu kopt AZ in blessuretijd langs Ajax

AZ heeft zojuist in de slotfase weten te winnen van Ajax. De gevierde man aan Alkmaarse kant was Myron Boadu. De spits kreeg al diverse kansen in de wedstrijd, maar sloeg in de negentigste minuut alsnog toe en hielp zijn ploeg daarmee aan drie hele belangrijke punten. Door de overwinning achterhalen de Alkmaarders de Ajax op de ranglijst. 

De Alkmaarders begonnen goed aan het duel met de gehavende Amsterdammers en kregen ook de eerste grote kans. Myron Boadu kon na een diepe bal alleen doorstomen richting Onana, maar schoot de bal naast. Niet lang daarna was Joël Veltman dichtbij een treffer, allen mikte de back de bal in het zijnet. De wedstrijd bleef vervolgens lang in evenwicht, waarbij de thuisploeg het meest dreigend was.

Myron Boadu had na een half uur opnieuw de openingstreffer op zijn schoen, maar schoot dit keer uit een moeilijke hoek in het zijnet. Gesteund door een fanatieke aanhang gaven de mannen van Slot de Amsterdammers geen moment ruimte en zaten ze de tegenstander constant fel op de huid. In de slotfase van de eerste helft kreeg Van de Beek nog een grote kans namens Ajax en gleed Wijndal de bal uit een corner net naast.

Na de pauze bleef het een boeiend voetbalgevecht tussen beide topploegen, zonder veel spectakel voor de beide doelen. Schuurs nam na een uur spelen Bizot onder vuur van afstand, waarna Boadu een kwartier voor tijd wederom een grote mogelijkheid kreeg. De spits kon alleen richting Onana maar struikelde op het moment supreme. De grootste kans in de tweede helft was misschien wel voor Wuytens, alleen schoof de Belg een corner van Midtsjø voorlangs.

In de absolute slotfase was het dan toch raak. Uit een corner van Midtsjø kopte Myron Boadu bij de eerste paal raak. Het zou meteen de winnende treffer blijken te zijn. Door de overwinning komt AZ in punten gelijk met de rivaal uit Amsterdam.

Karakteristieken

Doelpunten: 90′ Boadu 1-0

Gele kaarten: Svensson, Clasie, Idrissi (AZ) Ziyech, Martinez (Ajax)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Clasie, Wuytens, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners (c); Stengs, Boadu, Idrissi (90′ Aboukhlal)

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Schuurs, Martinez, Mazraoui (90’ Traore); Alvarez, Van de Beek Marin (83′ Tagliafico); Ziyech, Huntelaar, Tadic (c)

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR
Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com