Overig nieuws

Myron Boadu knalt Jong Oranje naar halve finale

Myron Boadu schiet Jong Oranje naar halve finale EK

Jong Oranje heeft zojuist voor een daverende verrassing gezorgd door topfavoriet Frankrijk uit te schakelen op het EK (2-1). Myron Boadu was de grote man met twee doelpunten.

In de eerste helft hield Jong Oranje gelijke tred met de favoriete Fransen, maar kwam via een corner wel op 0-1 achter. Kansen werden er wel gecreeerd, maar de schoten van o.a. Calvin Stengs ontbeerden kracht en precisie.

Twee keer Boadu

Na rust was het Myron Boadu die de gelijkmaker binnenschoot. De aanvaller stond goed op te letten bij een mislukt schot en rondde oog in oog met de Franse keeper rustig af.

Na de gelijkmaker werden de Fransen sterker en Jong Oranje slordiger. De mannen van Erwin van der Looi leken te snakken naar een verlenging toen Boadu weer toesloeg. Calvin Stengs stuurde Justin Kluivert diep, die gaf keurig breed en Boadu deed wat hij altijd doet als hij oog in oog komt met een keeper: scoren!

In de halve finale van donderdag speelt Jong Oranje tegen Duitsland of Denemarken, die later vanavond tegen elkaar spelen.

[foto via Pro Shots / Thomas Bakker]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %