Elftal en Technische staf

Mijnans en Mihailovic twijfelachtig voor Twente-uit

Sven Mijnans in actie voor AZ

Het is nog onzeker of AZ zondag in de uitwedstrijd tegen FC Twente kan beschikken over Sven Mijnans en Djordje Mihailovic. Mijnans kreeg tegen Lazio een tik op zijn voet, terwijl Mihailovic midweeks kampte met ziekte.

Sven Mijnans was afgelopen donderdag tegen Lazio één van de uitblinkers aan Alkmaarse zijde. De winterse aanwinst kwam echter niet ongeschonden uit de strijd. “We gaan kijken hoe ze zich herstellen en dan maken we morgen de balans op”, vertelt Jansen via de officiële kanalen.

Mogelijke alternatieven Mijnans

Alternatief op nummer tien Dani de Wit is nog altijd geblesseerd, terwijl ook Mihailovic nog een vraagteken is. Mogelijk start Odgaard daarom op die positie, wat plek zou vrijmaken voor Lahdo of Van Brederode.

FC Twente

FC Twente presteert met een vijfde plaats prima dit seizoen. De Tukkers deden lang bovenin mee, maar zagen AZ, PSV, Ajax en Feyenoord na de winterstop uitlopen. Dat kwam mede doordat de ploeg van Jans slechts vier punten pakte in de laatste vier wedstrijden. Virgil Misidjan keert tegen AZ terug van een blessure.

De laatste keer dat AZ er met de volle buit vandoor ging in Enschede was op 19 januari 2022. De Alkmaarders bekerden door de winnende goal van Pavlidis door.

2021-2022: FC Twente – AZ 1-2 (KNVB Beker)
Van Wolfswinkel (FC Twente), Pleguezuelo e.d., Pavlidis (AZ)
2021-2022: FC Twente – AZ 3-1
Van Wolfswinkel, Rots, Limnios (FC Twente), Karlsson (AZ)
2020-2021: FC Twente – AZ 1-3
Danilo (FC Twente), Koopmeiners 2x, Sugawara (AZ)
2019-2020: FC Twente – AZ 2-0
Aburjania, Menig (FC Twente)
2017-2018: FC Twente – AZ 0-4
Jahanbakhsh 2x, Weghorst 2x (AZ)

Aftrap

FC Twente – AZ begint zondag om 20:00 uur. De wedstrijd is live te zien op ESPN.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
    0 %