19-09-2020: AZ - PEC Zwolle Eredivisie seizoen 2020-2021 L-R Fredrik Midtsjo of AZ Alkmaar
Elftal en Technische staf

Midtsjø weer inzetbaar tegen PSV

Pascal Jansen kan morgen in de topper tegen PSV weer beschikken over Fredrik Midtsjø, die vanwege een hamstringblessure de afgelopen twee wedstrijden miste. AZ zal het zonder Hatzidiakos moeten doen. Afgelopen week werd bekend dat hij de komende maanden buitenspel staat met een knieblessure.

Letschert

De vrijgekomen positie van Hatzidiakos zal, net als vorige week tegen FC Twente, worden opgevuld door Timo Letschert. Hoofdtrainer Jansen is positief te spreken over Letschert, zo liet hij op de clubwebsite weten: ‘We zijn heel blij met de kwaliteiten die hij meebrengt.’

In de wedstrijd tegen Twente werd Midtsjø vervangen door Reijnders. De verwachting is dat hij zijn basisplaats af zal moeten staan en Midtsjø gewoon aan de aftrap kan verschijnen.

PSV

PSV staat 2e in de Eredivisie. Afgelopen week speelde de ploeg van Roger Schmidt met 1-1 gelijk tegen Feyenoord. Dat was de vijftiende keer op rij dat de Eindhovenaren niet van AZ, Ajax of Feyenoord wisten te winnen.
PSV zal het zonder de geblesseerden Mauro, Baumgartl en Romero moeten doen. Mogelijk keert Ryan Thomas wel weer terug tegen AZ.

Strijd om voorronde Champions League

De tweede plek geeft aan het eind van het seizoen recht op de tweede voorronde van de Champions League. Met de huidige stand kan AZ gelijkkomen als het zondag wint van PSV. De Eindhovenaren hebben echter wel een beter doelsaldo.

1-3

Eerder dit seizoen was AZ in Eindhoven met 1-3 te sterk voor PSV. Teun Koopmeiners was voor de eerste twee treffers verantwoordelijk. De aanvoerder maakte in die wedstrijd een wereldgoal door met zijn hak uit een corner te scoren. Daarna deed Max nog wat terug, maar tekende Stengs in de slotseconde voor de 1-3 eindstand.

Recente historie

2018-2019: AZ – PSV 1-0
Til (AZ)
2017-2018: AZ – PSV 2-3
Weghorst 2x (AZ), Pereiro, Lozano, Van Ginkel (PSV)
2016-2017: AZ – PSV 2-4
Friday 2x (AZ), Willems 2x, Pereiro, de Jong (PSV)
2015-2016: AZ – PSV 2-4
Van der Linden, Tankovic (AZ), Pereiro, Van Ginkel 2x, Narsingh (PSV)
2014-2015: AZ – PSV 2-4
Henriksen, Mühren (AZ), De Jong 3x, Wijnaldum (PSV)

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant