Wedden op voetbal

Wedstrijden

Midtsjø twijfelgeval voor Heracles-thuis

Het is nog onzeker of AZ vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen Heracles kan beschikken over Fredrik Midtsjø. De middenvelder moest afgelopen donderdag tegen Feyenoord voortijdig naar de kant, na lichte kramp. “Die wissel was puur uit voorzorg. We zullen later zien of hij klaar is voor zondag.” Aldus Arne Slot.

Fysieke wedstrijd
Na de heerlijke doordeweekse overwinning in Rotterdam, ging het vizier van Slot al snel op zondag. In het Cars Jeans stadion treffen de Alkmaarders vanmiddag Heracles. Voorafgaand aan de wedstrijd analyseerde Arne Slot uiteraard de tegenstander van vanmiddag: “De resultaten van Heracles zijn de laatste weken goed. Ik denk dat dat geen toeval is, je ziet dat ze goed voetballen en hard werken met elkaar.” Slot vervolgt: “Het is een goed georganiseerde ploeg met veel loopvermogen. Ze doen er, net als wij, met elkaar veel aan om tegengoals te voorkomen. Heracles heeft een ploeg die zowel druk kan zetten als compact kan spelen. Ze zullen er zeker een fysieke wedstrijd van maken tegen ons.”

Fitheid
Het is nog even afwachten hoe de selectie hersteld is van de wedstrijd van afgelopen donderdag, zo liet Slot vrijdag weten: “Ze geven aan dat ze zich goed voelen, maar dat zal niemand verbazen na zo’n overwinning. We kunnen zaterdag pas goed beoordelen hoe ze er voor staan.” Dat laatste geldt ook voor Midtsjø, die door lichte kramp eerder werd gewisseld tegen Feyenoord: “We zullen later zien of hij klaar is voor zondag.”

De tegenstander
Heracles wist haar laatste drie wedstrijden in de Eredivisie allemaal te winnen. Afgelopen weekend werd de derby tegen FC Twente met 2-3 gewonnen door de Almeloërs, waardoor zij negende staan in de Nederlandse competitie. Mauro Junior is topscorer van de zwart-witten.

Live
AZ – Heracles wordt vanavond om 16.45 afgetrapt in het Cars Jeans stadion in Den Haag. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Recente historie
2018-2019: AZ – Heracles 2-1
Stengs, Gudmundsson (AZ), Kuwas (Heracles)
2017-2018: AZ – Heracles 5-0
Til, Jahanbakhsh, Weghorst, Svensson, Castro e.d.
2016-2017: AZ – Heracles 5-1
Mühren 2x, Weghorst, Dos Santos, Jahanbakhsh (AZ), Armenteros (Heracles)
2015-2016: AZ – Heracles 3-1
Henriksen, Gouweleeuw, Tankovic (AZ), Navratil (Heracles)
2014-2015: AZ – Heracles 3-1
Johansson, Berghuis, Henriksen (AZ), Darri (Heracles)

 

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.