Elftal en Technische staf

Midtsjø jaar langer bij AZ

Fredrik Midtsjø heeft zijn contract met een jaar verlengd, dat maakt de club zojuist bekend. De verbintenis van de Noor liep medio 2022 af, maar daar wordt nu een seizoen aan toegevoegd. De 26-jarige middenvelder kwam  drie jaar geleden over van Rosenborg BK en heeft zich in die tijd ontpopt tot een van de publiekslievelingen en beste middenvelders de competitie.

Dat Midtsjø nu bijtekent is enerzijds verrassend, want Huiberts gaf in januari nog aan dat beide Noren op dat moment niet wilden verlengen. Dat de directeur voetbalzaken de verlenging nu toch voor elkaar heeft gekregen is knap. De Noorse kilometervreter speelde afgelopen seizoen 39 keer mee en was daarin goed voor een goal en acht assists.

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR
Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com