Elftal en Technische staf

Midtsjø en Evjen keren terug bij wedstrijdselectie

Fredrik Midtsjø en Håkon Evjen keren vanavond terug bij de wedstrijdselectie. Dat vertelde Pascal Jansen vrijdag in aanloop naar AZ - Willem II.

Fredrik Midtsjø en Håkon Evjen keren vanavond terug bij de wedstrijdselectie. Dat vertelde Pascal Jansen vrijdag in aanloop naar AZ – Willem II.

Midtsjø en Evjen moesten in de midweekse bekerwedstrijd tegen Heracles nog verstek laten gaan vanwege een blessure. Vrijdag kwam Jansen met het goede nieuws dat zij bij de voorlaatste wedstrijd van dit kalenderjaar wel weer inzetbaar zijn.

Willem II

Met Willem II treft AZ zaterdagavond de nummer dertien van de Eredivisie. De Tilburgers verkeren niet in hun beste vorm. De laatste zeven wedstrijden werden namelijk allemaal verloren.

Pavlidis

Met Pavlidis heeft AZ een oud-speler van Willem II binnen de gelederen. De spits werd vorig seizoen clubtopscorer met twaalf doelpunten, wat hem een mooie transfer naar AZ opleverde. “Het vertrouwen is er van mij en van de club altijd al geweest”, zegt Jansen over zijn spits op de clubwebsite. “Je zal moeten dealen met de kritiek van de buitenwereld, maar hierbinnen weten wij waar hij toe in staat is.”

AZ

AZ heeft de stijgende lijn te pakken. De Alkmaarders boekten afgelopen woensdag tegen Heracles de vijfde overwinning op rij. Met de komende wedstrijden tegen Willem II en FC Groningen hoopt de ploeg van Jansen die goede reeks voort te zetten.

Fredrik Midtsjø en Håkon Evjen keren vanavond terug bij de wedstrijdselectie. Dat vertelde Pascal Jansen vrijdag in aanloop naar AZ - Willem II.

Vermakelijke 3-2

In het seizoen 2017-2018 stonden AZ en Willem II ook tegenover elkaar in het AFAS Stadion. Door goals van Jahanbakhsh, Til en Weghorst waren de Alkmaarders destijds met 3-2 te sterk voor de Tricolores.

2020-2021: AZ – Willem II 5-3
Koopmeiners 2x, Stengs, Midtsjø, Karlsson (AZ), Aboukhlal e.d., Ndayishimiye (Willem II)
2019-2020: AZ – Willem II 1-3
Idrissi (AZ), Köhlert, Pavlidis, Ndayishimiye (Willem II)
2018-2019: AZ – Willem II 0-2
Fran Sol 2x (Willem II)
2017-2018: AZ – Willem II 3-2
Jahanbakhsh, Til, Weghorst (AZ), Rienstra, Azzaoui (Willem II)
2016-2017: AZ – Willem II 2-0
Jahanbakhsh, Garcia (AZ)

Aftrap

AZ – Willem II begint zaterdagavond om 20.00 uur. De wedstrijd is live te volgen op ESPN.

 

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %